23/04/2019 23/04/2019 Το βράδυ της Μ. Τρίτης ψάλλεται στην Εκκλησία ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Αυτή την ημέρα ακούγεται το περίφημο τροπάριο της Υμνογράφου Κασσιανής, ένα από τα ομορφότερα κείμενα της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής υμνογραφίας. Ακούστε το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής (Δοξαστικό των αποστίχων του Όρθρου της Μεγάλης Τεταρτης, σε ήχο πλ. Δ), σε μουσική σύνθεση Κωνσταντίνου Πρίγγου...
23 Απριλίου, 2019 - 11:52

Το Τροπάριο της Κασσιανής από την Υμνωδό Νεκταρία Καραντζή

Διαδώστε:
Το Τροπάριο της Κασσιανής από την Υμνωδό Νεκταρία Καραντζή

Το βράδυ της Μ. Τρίτης ψάλλεται στην Εκκλησία ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Αυτή την ημέρα ακούγεται το περίφημο τροπάριο της Υμνογράφου Κασσιανής, ένα από τα ομορφότερα κείμενα της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής υμνογραφίας.

Ακούστε το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής (Δοξαστικό των αποστίχων του Όρθρου της Μεγάλης Τεταρτης, σε ήχο πλ. Δ), σε μουσική σύνθεση Κωνσταντίνου Πρίγγου και σε ζωντανή ερμηνεία της διεθνώς αναγνωρισμένης υμνωδού του βυζαντινού εκκλησιαστικού και παραδοσιακού μέλους Νεκταρίας Καραντζή απο συναυλία της στον Καθεδρικό του San Isidoro el Real της Ισπανίας το 2016, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών της περιοδειών, που πραγματοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια, μεταφέροντας το βυζαντινό μέλος εκτός των ελληνικών συνόρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων