15/07/2020 15/07/2020 Από τις διακόσιες περίπου εκκλησίες του χωριού [Γκέλβερι της Καππαδοκίας] ξεχώριζαν εκείνες των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, για την ιδιαίτερη ευλάβεια που έτρεφαν προς τους αγίους αυτούς οι Γκελβεριώτες. Ειδικότερα κατά την εορτή των Αγίων Αναργύρων, την 1η Νοεμβρίου, στο Γκέλβερι γινόταν μεγάλο πανηγύρι, που το παρακολουθούσε ολόκληρο το χωριό. Οι...
15 Ιουλίου, 2020 - 22:00

Τούρκοι ομολογούν θαύματα των Αγίων Αναργύρων και Γρηγορίου Θεολόγου

Διαδώστε:
Τούρκοι ομολογούν θαύματα των Αγίων Αναργύρων και Γρηγορίου Θεολόγου

Από τις διακόσιες περίπου εκκλησίες του χωριού [Γκέλβερι της Καππαδοκίας] ξεχώριζαν εκείνες των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, για την ιδιαίτερη ευλάβεια που έτρεφαν προς τους αγίους αυτούς οι Γκελβεριώτες.

Ειδικότερα κατά την εορτή των Αγίων Αναργύρων, την 1η Νοεμβρίου, στο Γκέλβερι γινόταν μεγάλο πανηγύρι, που το παρακολουθούσε ολόκληρο το χωριό. Οι Άγιοι Ανάργυροι, οι «γιατροί χωρίς παράδες», ήταν οι προστάτες τους.

Ακόμα και οι ελάχιστοι Τούρκοι που ζούσαν στο Γκέλβερι πίστευαν στη θαυματουργική δύναμη των αγίων. Υπάρχουν πολλά περιστατικά του αποδείχνουν την πίστη που έτρεφαν οι Τούρκοι προς τους Αγίους Αναργύρους και τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων