24/04/2021 24/04/2021 Βηθανία, ο Τάφος του Λαζάρου. Το Μνημείο, όπως είναι διασκευασμένο, αποτελείται από μια υπόγεια κρύπτη στην οποία οδηγούν 27 σκαλοπάτια, σκαλισμένα στο φυσικό βράχο. Η είσοδος αλλά και ο τάφος βρίσκονται σήμερα στο χώρο τζαμιού που ανήκει στους Μουσουλμάνους. Εδώ ο Χριστός ανάστησε το Λάζαρο. «Λάζαρε, δεύρο έξω». Εδώ έφαγε μια εβδομάδα προ του Πάσχα...
24 Απριλίου, 2021 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 17:03

Βηθανία: Ο Τάφος του Λαζάρου

Διαδώστε:
Βηθανία: Ο Τάφος του Λαζάρου

Βηθανία, ο Τάφος του Λαζάρου. Το Μνημείο, όπως είναι διασκευασμένο, αποτελείται από μια υπόγεια κρύπτη στην οποία οδηγούν 27 σκαλοπάτια, σκαλισμένα στο φυσικό βράχο.

Η είσοδος αλλά και ο τάφος βρίσκονται σήμερα στο χώρο τζαμιού που ανήκει στους Μουσουλμάνους. Εδώ ο Χριστός ανάστησε το Λάζαρο. «Λάζαρε, δεύρο έξω». Εδώ έφαγε μια εβδομάδα προ του Πάσχα και η Μαρία του έπλυνε τα πόδια με μύρο. Όπως είναι γνωστό, ο Λάζαρος μετά την Ανάστασή του έζησε άλλα 30 χρόνια. Για να αποφύγει την οργή των Ιουδαίων κατέφυγε στην Κύπρο, όπου έγινε πρώτος Επίσκοπος Κιτίου (Λάρνακας ).

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων