06/07/2019 06/07/2019 Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», ενόψει των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019, ξεφυλλίζει τη μνημειώδη, κοινώς αποδεκτή ως δροσερά πηγή εμβριθούς ορθοδόξου πνευματικού λόγου και ευρύτατα πολυδιαβασμένη έκδοση, ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ – ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΗΛΕΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, όπου και στέκεται επί της σελίδος 165, όταν ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ερωτάται εκ μέρους ευλαβούς επισκέπτου...
06 Ιουλίου, 2019 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2019 - 17:09

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τι θα ψηφίσουμε, Γέροντα;

Διαδώστε:
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τι θα ψηφίσουμε, Γέροντα;

Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», ενόψει των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019, ξεφυλλίζει τη μνημειώδη, κοινώς αποδεκτή ως δροσερά πηγή εμβριθούς ορθοδόξου πνευματικού λόγου και ευρύτατα πολυδιαβασμένη έκδοση, ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ – ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΗΛΕΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, όπου και στέκεται επί της σελίδος 165, όταν ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ερωτάται εκ μέρους ευλαβούς επισκέπτου του, τι πρέπει να ψηφίσει στις εκλογές, αλλά, και ευθύς παρακάτω, σε επόμενη, δεδομένη χρονική στιγμή, όταν πλέον ο Άγιος ερωτά ο ίδιος για το πώς βαδίζουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα, έτσι πλήρως αποδείχνοντας το απόλυτο πατρικό ενδιαφέρον του, και, εκφράζοντας, όλους τους παρακάτω διατυπωμένους λόγους, ως εξής:

 

 

ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ (σημ. τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη), τι πρέπει να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές.

Και, εκείνος, του απάντησε παραβολικά:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σαν τη κλώσσα. Κάτω από τα φτερά της, σκεπάζει και άσπρα πουλάκια και μαύρα πουλάκια».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πολιτικοποιείται και πολύ περισσότερο δεν κομματικοποιείται. Σκεπάζει με την αγάπη όλους, χωρίς να ταυτίζεται με φατρίες.

 

 

ΚΑΠΟΤΕ, ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ (σημ. ο Άγιος Πορφύριος ερώτησε τον εξιστορούντα), πως πάνε τα πολιτικά πράγματα.

Του απάντησα, ό,τι γενικά δεν πάνε καλά.

Και, ο Γέροντας είπε:

«Τι να σου κάνουν οι πολιτικοί; Είναι μπερδεμένοι με τα ψυχικά πάθη τους. Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, πως θα μπορέσει να βοηθήσει τους άλλους; Φταίμε και εμείς για την κατάσταση αυτή. Αν ήμασταν αληθινοί χριστιανοί, θα μπορούσαμε να στείλουμε στη Βουλή, όχι βέβαια χριστιανικό κόμμα, αλλά χριστιανούς πολιτικούς, και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

 

 

 

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, από τα παραπάνω, ότι ο Άγιος Πορφύριος δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε κόμματα, σε σχηματισμούς, σε επίκαιρες ή διαχρονικές πολιτικές ιδεολογίες, δίνοντας, όμως, εμμέσως πλην σαφώς, μία προσωπική ευχή για περισσότερους, εν τη αληθεία, χριστιανούς – πολιτικούς στη Βουλή, μη γυρνώντας, όμως, την πλάτη του και την ολόγιομη μέριμνα του για όλους απολύτως, μηδενός εξαιρουμένου, των αγωνιζομένων εις την πολιτικήν κονίστραν, ώστε, τελικώς, η από Θεού αγάπη για τον τόπο και όλα ανεξαιρέτως τα προς επιλογήν πρόσωπα να οδηγήσει, με τη βοήθεια του Θεού, εις την “καλήν ψήφον”, η οποία, τελικώς, θα γινωθεί υπό την ολόκαρδη, προς όλους εμάς, ευχή: “Καλή φώτιση”.

 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Παναγόπουλος – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων