13/03/2024 13/03/2024 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης, με την επωνυμία ʺΧρόνης Αηδονίδηςʺ, υπό την διεύθυνση του Μουσικού Χρίστου Κισσούδη, συμμετείχε στο 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης ʺΗ Αγία Παρασκευήʺ. Φέτος το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη...
13 Μαρτίου, 2024 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 14:12

Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη στο 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη στο 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στην Καλαμαριά

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης, με την επωνυμία ʺΧρόνης Αηδονίδηςʺ, υπό την διεύθυνση του Μουσικού Χρίστου Κισσούδη, συμμετείχε στο 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης ʺΗ Αγία Παρασκευήʺ.

Φέτος το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου της παραδοσιακής Θρακιώτικης μουσικής Χρόνη Αηδονίδη, που πρόσφατα εκοιμήθη, και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής», το Σάββατο, 2 του μηνός Μαρτίου.

Συμμετείχαν οι χορωδίες: του Αρχείου Μουσικολοαγραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «Χρόνης Αηδονίδης», «Δομέστικοι Δράμας» και αυτή του Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή»

Tην εκδήλωση παρακολούθησαν ως εκπρόσωπος του οικείου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ο Αρχιμ. Νεκτάριος Κουρτίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς Αθανάσιος Γιαννακός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας Ολυμπία Αντωνούδη, ο Πρόεδρος του «Αρχείου Μουσικολοαγραφικής Παράδοσης Αλεξανδρούπολης ʺΧρόνης Αηδονίδηςʺ» Απόστολος Ευφραιμίδης και πλήθος κόσμου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων