15/07/2020 15/07/2020 Μια λιτή αλλά περιεκτική ανακοίνωση, όπου αναφέρει ρητά ότι προσβάλλεται το παγκόσμιο σύμβολο της ορθοδοξίας, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Ιταλία (Fondazione Ellenica di Cultura – Sezione Italiana), που έχει έδρα στην Τεργέστη, με αφορμή την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η ανακοίνωση: «Η απόφαση...
15 Ιουλίου, 2020 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 13:19

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Μία μεγάλη προσβολή προς την Ανθρωπότητα από την Τουρκία

Διαδώστε:
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Μία μεγάλη προσβολή προς την Ανθρωπότητα από την Τουρκία

Μια λιτή αλλά περιεκτική ανακοίνωση, όπου αναφέρει ρητά ότι προσβάλλεται το παγκόσμιο σύμβολο της ορθοδοξίας, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Ιταλία (Fondazione Ellenica di Cultura – Sezione Italiana), που έχει έδρα στην Τεργέστη, με αφορμή την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η ανακοίνωση:

«Η απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί αυθαίρετη πράξη κατά των οικουμενικών αξιών που έχουν καθορίσει διαχρονικά τα θεμέλια του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ουσία και ο συμβολισμός των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως η Αγία Σοφία, έχουν νοηματοδοτηθεί από την ιστορική τους υπόσταση. Καμία απόφαση αλλαγής της παγκοσμίως αναγνωρισμένης πολιτισμικής τους διάστασης δεν μπορεί να είναι δήθεν εσωτερική υπόθεση μιας χώρας.
Η ενέργεια αυτή είναι μια πρόκληση για το ευρωπαϊκό πολιτισμικό σύστημα αξιών, αμαυρώνει την ιστορική μας μνήμη, αποτελεί παραποίηση της ιστορικής υπόστασης του μνημείου και προσβάλλει το παγκόσμιο σύμβολο της χριστιανοσύνης και της ορθοδοξίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων