05/07/2020 05/07/2020 Στην ανακοίνωση ότι η αποκατάσταση μιας ιστορικής εικόνας του Αγίου Αθανασίου των αρχών του 19ου αιώνα αποκάλυψε την παλαιότερη αυθεντική αγιογραφία, η οποία είναι ανώτερης καλλιτεχνικής ποιότητας, προέβη η Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι. Η κ. Μαργαρίτι δήλωσε ότι η εικόνα προέρχεται από εκκλησία του χωριού Σχωριάδες Πωγωνίου και εξήγησε ότι: «Ο αρχικός πίνακας...
05 Ιουλίου, 2020 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 16:52

ΑΛΒΑΝΙΑ: Αποκαλύφθηκε αυθεντική αγιογραφία του 19ου αιώνα

Διαδώστε:
ΑΛΒΑΝΙΑ: Αποκαλύφθηκε αυθεντική αγιογραφία του 19ου αιώνα

Στην ανακοίνωση ότι η αποκατάσταση μιας ιστορικής εικόνας του Αγίου Αθανασίου των αρχών του 19ου αιώνα αποκάλυψε την παλαιότερη αυθεντική αγιογραφία, η οποία είναι ανώτερης καλλιτεχνικής ποιότητας, προέβη η Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι.

Η κ. Μαργαρίτι δήλωσε ότι η εικόνα προέρχεται από εκκλησία του χωριού Σχωριάδες Πωγωνίου και εξήγησε ότι:

«Ο αρχικός πίνακας καλύπτεται από ένα δεύτερο στρώμα ελαιογραφιών των αρχών του 20ου αιώνα και χαμηλότερου καλλιτεχνικού επιπέδου. Η εφαρμογή έγινε πάνω στο βερνίκι της παλαιάς αγιογραφίας. Η αφαίρεση αυτού του στρώματος αποκαλύπτει τον αρχικό πίνακα που είναι ανώτερης καλλιτεχνικής ποιότητας και χρονολογείται στις αρχές του 19ου αιώνα. Προηγουμένως είχαν αποκατασταθεί άλλες δύο εικόνες από αυτήν την εκκλησία, οι οποίες είχαν αγιογραφηθεί πάλι με τον ίδιο τρόπο.»

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας κ. Έλβα Μαργαρίτι

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων