03/07/2019 03/07/2019 Προσπαθώντας να αντιπαλέψει την αρνητική εικόνα της Συρίας η οποία προβάλλεται σε όλον τον κόσμο, το στούντιο τέχνης ALya δημιούργησε ένα πρότζεκτ μεικτών μέσων, στο οποίο έδωσε την επωνυμία «Αναστροφή του Στερεότυπου»: χρησιμοποιώντας συνδυασμό φωτογραφίας, εγκαταστάσεων και βίντεο αρτ, η σειρά των έργων προτίθεται να αιχμαλωτίσει την καθημερινότητα στη Συρία και να δείξει ότι η...
03 Ιουλίου, 2019 - 13:04

“Αναστροφή του Στερεότυπου”, μια άλλη όψη της Συρίας

Διαδώστε:
“Αναστροφή του Στερεότυπου”, μια άλλη όψη της Συρίας

Προσπαθώντας να αντιπαλέψει την αρνητική εικόνα της Συρίας η οποία προβάλλεται σε όλον τον κόσμο, το στούντιο τέχνης ALya δημιούργησε ένα πρότζεκτ μεικτών μέσων, στο οποίο έδωσε την επωνυμία «Αναστροφή του Στερεότυπου»: χρησιμοποιώντας συνδυασμό φωτογραφίας, εγκαταστάσεων και βίντεο αρτ, η σειρά των έργων προτίθεται να αιχμαλωτίσει την καθημερινότητα στη Συρία και να δείξει ότι η χώρα δεν είναι μόνον τόπος για πόλεμο αλλά και τόπος που έχει πλούσιο πολιτισμό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Στο πρότζεκτ χρησιμοποιούν μπαλόνια ως σύνδεσμο: τα πολύχρωμα αντικείμενα, συνώνυμα της χαράς και της γιορτής, μεταδίδουν μια αίσθηση ελπίδας. Το «Αναστροφή του Στερεότυπου» ξεκινά με φωτογραφήσεις σε διάφορα μέρη. Η ολοκλήρωση της κάθε φωτογράφησης απαιτεί ώρες, περίπου 50 επίπεδα φωτογραφιών δίνουν την κάθε τελική φωτογραφία.

Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο εγκαταστάσεις με υλικά όπως παλιές τηλεοράσεις, τσιμεντένια μπλοκ, γυάλινα κουτιά, μπαλόνια και φώτα. Η πρώτη – φέρει την επωνυμία «Πολύ στερεότυπα κουτιά» – θέλει να αντιδράσει στην αρνητική κάλυψη από τον Τύπο των όσων συμβαίνουν εκεί: τα αντικείμενα είναι συσσωρευμένα το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας ένα είδος πυραμίδας, αλλά μπαλόνια φέρνουν «φως». Η δεύτερη -«Ανεκτίμητο Μυαλό»- αποτελείται από μια κολόνα τσιμεντένιων μπλοκ με βιβλία και περιοδικά στην κορυφή της, τα οποία είναι η βάση ενός γυάλινου κουτιού (μέσα στο κουτί, φως και πολύχρωμα μπαλόνια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων