12/06/2023 12/06/2023 Κατόπιν παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη με το συντονισμό των ενεργειών από όλους τους συναρμόδιους φορείς, ανοίγει ο δρόμος για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, για πρώτη φορά, στη μέση εκπαίδευση στην Ινδία. Σε συνέχεια συνεννοήσεων με την καθ’ ύλην αρμόδια Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών του Υπουργείου...
12 Ιουνίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2023 - 19:46

Ανοίγει ο δρόμος για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Καλκούτα

Διαδώστε:
Ανοίγει ο δρόμος για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Καλκούτα

Κατόπιν παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη με το συντονισμό των ενεργειών από όλους τους συναρμόδιους φορείς, ανοίγει ο δρόμος για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, για πρώτη φορά, στη μέση εκπαίδευση στην Ινδία.

Σε συνέχεια συνεννοήσεων με την καθ’ ύλην αρμόδια Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών του Υπουργείου Παιδείας, προωθείται η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στο Πρόγραμμα Σπουδών των Σχολείων και Ορφανοτροφείων Saint Ignatius στην περιοχή της Καλκούτας, αρχής γενομένης του ακαδημαϊκού έτους 2024-25, με τη συμπερίληψη της Ινδίας στην περιοχή δικαιοδοσίας του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Μελβούρνης.

Τα Σχολεία και Ορφανοτροφεία (Αρρένων και Θηλέων) Saint Ignatius σε αγροτική περιοχή νότια της Καλκούτας λειτουργούν υπό τη διοίκηση της ΜΚΟ Philanthropic Society of the Orthodox Church που έχει ιδρύσει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Η Αδελφή Νεκταρία είναι η Διευθύντρια των Σχολείων και Ορφανοτροφείων και η λειτουργία τους βασίζεται κυρίως σε δωρεές Οργανώσεων της Ελληνικής Διασποράς στις ΗΠΑ. Παρέχεται σοβαρό εκπαιδευτικό έργο σε περίπου 650 παιδιά στο Σχολείο και 125 στο Ορφανοτροφείο, σε σχολικές εγκαταστάσεις καλής ποιότητας και ευχάριστη ατμόσφαιρα, καρπός των προσπαθειών χρόνων της Αδελφής Νεκταρίας και της ομάδας που την πλαισιώνει.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω των αρμόδιων Διευθύνσεων και σε στενή συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί προωθεί ένα ευρύ φάσμα δράσεων για την ενίσχυση και ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού στοιχείου στη σημαντική οικονομικά και πολιτιστικά περιοχή της Καλκούτας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, επιπλέον, η ενίσχυση της λειτουργίας και η ανάδειξη μνημείων ελληνικού πολιτισμού όπως ο Ελληνορθόδοξος Ναός της Μεταμορφώσεως και το Ελληνικό Νεκροταφείο, η στήριξη της Ελληνικής Λέσχης «Κύκλος», στην οποία συμμετέχουν πολλοί Ινδοί διανοούμενοι, με τη διοργάνωση μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, πολιτιστικών εκδηλώσεων και την έκδοση μεταφράσεων στην ινδική γλώσσα έργων της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και η ανταλλαγή προσωρινών εκθέσεων.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει και προωθεί συστηματικά ένα πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην περαιτέρω προώθηση των στρατηγικών και φιλικών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας με τον πλέον γόνιμο και αμοιβαίως επωφελή τρόπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων