01/05/2023 01/05/2023 Την Κυριακή 21 Απριλίου 2023, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μέλη της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιά. Όλοι οι επισκέπτες, με επικεφαλής τους Ιερείς, π. Ελισσαίο Κυνούση και π. Μηνά Παππά, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την...
01 Μαΐου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2023 - 13:33

Ανοιξιάτικες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Διαδώστε:
Ανοιξιάτικες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2023, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μέλη της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιά.

Όλοι οι επισκέπτες, με επικεφαλής τους Ιερείς, π. Ελισσαίο Κυνούση και π. Μηνά Παππά, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 13ου Γυμνασίου Αθήνας και του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης Αθήνας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Θήβας, του 7ου Γυμνασίου Βόλου και του 4ου Γυμνασίου Βεροίας και την Παρασκευή 28 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά και του 1ου Γενικού Λυκείου Μεγάρων, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας.

Το Σάββατο 29 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 1ου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφθηκαν το μουσείο ομοίως.

Την ίδια ημέρα μαθητές του Λυκείου Προαστίου Καρδίτσας, επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δύο δέντρα μια ψυχή”. που είναι αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τους συμβολισμούς της ξυλογλυπτικής. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, φιλοτέχνησαν το δικό τους ξυλόγλυπτο σκαλίζοντας σαπουνάκια που τους παρείχε το μουσείο.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Κυριακή 10:00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632
E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/ .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων