11/09/2019 11/09/2019 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης των αρχαιολογικών ανασκαφών στο χώρο του Κρεμλίνου της Μόσχας. Στις 12 Ιουνίου ο επικεφαλής του κράτους επισκέφτηκε το χώρο και του έδειξαν ολα τα ευρήματα. Στο χώρο των ανασκαφών το 16ο-17ο αι. βρίσκονταν οι λεγόμενοι “Πρικάζι”, δηλαδή τα διοικητικά κτίρια της τσαρικής...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2019 - 11:22

Aρχαιολογικές ανασκαφές στο Κρεμλίνο

Διαδώστε:
Aρχαιολογικές ανασκαφές στο Κρεμλίνο

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης των αρχαιολογικών ανασκαφών στο χώρο του Κρεμλίνου της Μόσχας. Στις 12 Ιουνίου ο επικεφαλής του κράτους επισκέφτηκε το χώρο και του έδειξαν ολα τα ευρήματα. Στο χώρο των ανασκαφών το 16ο-17ο αι. βρίσκονταν οι λεγόμενοι “Πρικάζι”, δηλαδή τα διοικητικά κτίρια της τσαρικής εξουσίας, τα οποία έχουν κατεδαφιστεί κατά την αναδιαμόρφωση του χώρου του κρεμλίνου το 18ο αι. Οι αρχαιολόγοι τονίζουν ότι λόγω του ότι ο χώρος των ανασκαφών βρίσκεται κοντά στην πλατεία των Ναών, υπάρχουν πολλές πιθανότητες θα βρεθούν τα αρχαιότερα στρώματα του 12ου αι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων