22/06/2022 22/06/2022 Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον τίτλο «eSchools», ξεκινά να υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό σχεδόν 13 εκατ. ευρώ. Το eSchools θα αποτελεί το κεντρικό σημείο πρόσβασης και αναφοράς σχετικά με διοικητικά θέματα της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ,...
22 Ιουνίου, 2022 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 19:11

Άρχισε η υλοποίηση του Ψηφιακού Πληροφοριακού Συστήματος για τα σχολεία

Διαδώστε:
Άρχισε η υλοποίηση του Ψηφιακού Πληροφοριακού Συστήματος για τα σχολεία

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον τίτλο «eSchools», ξεκινά να υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό σχεδόν 13 εκατ. ευρώ.

Το eSchools θα αποτελεί το κεντρικό σημείο πρόσβασης και αναφοράς σχετικά με διοικητικά θέματα της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ, των διευθύνσεων, των γραφείων και των σχολικών μονάδων, το οποίο θα ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις μεταβολές, παρέχοντας πλήρως επικαιροποιημένη πληροφορία και υπηρεσίες στους χρήστες του. Συγχρόνως, θα δημιουργηθεί ένα σημείο προσπέλασης για όλα τα συστήματα, μέσω του οποίου θα γίνεται η είσοδος των εξουσιοδοτημένων χρηστών σε αυτά.

Το έργο έχει ως σκοπό τον επανασχεδιασμό, την αναβάθμιση την επέκταση και την πλήρη διαλειτουργικότητα όλων των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων που λειτουργούν σήμερα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Νέες ψηφιακές πλατφόρμες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, ολοκληρωμένα συστήματα διαλειτουργικότητας με υφιστάμενες υπηρεσίες και πλατφόρμες (myschool, πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, e-me, e-class), αναμένεται να δημιουργηθούν και/ή να αναβαθμιστούν τεχνολογικά, παρέχοντας νέες, ψηφιακές υπηρεσίες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της δημιουργίας του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, θα δημιουργηθούν και εξελιγμένες υπηρεσίες Business Intelligence που θα προσφέρουν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αναγκαία πληροφόρηση για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

Οφέλη και πλεονεκτήματα του έργου είναι, μεταξύ άλλων:
● Απλούστευση των διοικητικών εργασιών μέσω του επανασχεδιασμού των διαδικασιών.
● Μείωση λειτουργικού κόστους και δαπανών.
● Προσφορά νέων ψηφιακών υπηρεσιών προς εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό, γονείς και μαθητές.
● Αναβάθμιση ψηφιακών υπηρεσιών, π.χ. για την αντικατάσταση των γραπτών εντύπων.
● Επίτευξη της διαλειτουργικότητας με άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με την εκπαίδευση.
● Ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στα σχολεία.
● Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκπαιδευτικούς, τους λοιπούς εργαζόμενους του ΥΠΑΙΘ, τους μαθητές, τους γονείς τους και όλους τους πολίτες.
● Διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που χρειάζονται, όποτε το χρειάζονται, από οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση, η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών της εκπαίδευσης, με την ταυτόχρονη βελτίωση των ψηφιακών υποδομών των Σχολείων μας, έχουν τελικό ωφελούμενο τον μαθητή, τον γονέα, τον εκπαιδευτικό, τον πολίτη. Ένα Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμβάλλει και στην καλύτερη αποτύπωση των μετρήσιμων στοιχείων της εκπαίδευσης και, συνακόλουθα, στην πιο αντικειμενική λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων. Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων