30/08/2021 30/08/2021 ​Αυτοψία στα έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε η Λίνα Μενδώνη. Στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης υλοποιούνται 9 έργα από το ΥΠΠΟΑ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ, ενταγμένα στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων-ΕΣΠΑ 2014-2020. H Λίνα Μενδώνη, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε αυτοψία στην Ιερά Μονή Αγίων Φανέντων, στη Σάμη,...
30 Αυγούστου, 2021 - 9:18

Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού στη Μονή Φανέντων

Διαδώστε:
Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού στη Μονή Φανέντων

​Αυτοψία στα έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε η Λίνα Μενδώνη. Στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης υλοποιούνται 9 έργα από το ΥΠΠΟΑ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8.000.000 ευρώ, ενταγμένα στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων-ΕΣΠΑ 2014-2020.

H Λίνα Μενδώνη, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε αυτοψία στην Ιερά Μονή Αγίων Φανέντων, στη Σάμη, όπου ξεκινά το έργο αναστήλωσης του παλαιού καθολικού της Μονής, η οποία μαρτυρείται από τον 13ο αι., και του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, του 17ου αι., από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων συνολικού προϋπολογισμού 840.000 ευρώ. Δεδομένου ότι η Μονή, έχει κτιστεί επί των ερειπίων της αρχαίας ακρόπολης της Σάμης και έχει ενσωματώσει μέρος του πύργου της οχύρωσης, η υπουργός ζήτησε από τη Εφορεία Αρχαιοτήτων να προχωρήσει άμεσα στον σχεδιασμό των απαιτούμενων μελετών για την αποκατάσταση του πύργου, καθώς και για τον ευπρεπισμό των κελλιών του μοναστηριακού συγκροτήματος, στα οποία έχει ενσωματωθεί αρχαίο δομικό υλικό, προκειμένου στην επόμενη προγραμματική περίοδο να υποβληθεί προς ένταξη το έργο της αποκατάστασης του αρχαίου τείχους και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του καθολικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων