30/12/2022 30/12/2022 Δεκτά γίνονται πλέον τα πτυχία Κολλεγίων για την επιλογή Διευθυντών Εκκλησιαστικών Σχολείων, με τροποποιητική απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στην ίδια απόφαση αναφέρονται και τα κριτήρια επιλογής. Ειδικότερα, η πρώτη αλλαγή για τα πτυχία των Κολεγίων αναφέρει: «Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 11:51

Δεκτά τα πτυχία Κολλεγίων για την επιλογή Διευθυντών Εκκλησιαστικών Σχολείων

Διαδώστε:
Δεκτά τα πτυχία Κολλεγίων για την επιλογή Διευθυντών Εκκλησιαστικών Σχολείων

Δεκτά γίνονται πλέον τα πτυχία Κολλεγίων για την επιλογή Διευθυντών Εκκλησιαστικών Σχολείων, με τροποποιητική απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στην ίδια απόφαση αναφέρονται και τα κριτήρια επιλογής. Ειδικότερα, η πρώτη αλλαγή για τα πτυχία των Κολεγίων αναφέρει: «Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.).ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π./Α.Τ.Ε.Ε.Ν)».

Τι ίσχυε

Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.). Ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν μεταφραστεί επίσημα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά το νόμο όργανο.

Η δεύτερη αλλαγή στα κριτήρια

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 10 ως εξής: «Σε περίπτωση συγκέντρωσης, συνολικά, ίσου αριθμού μονάδων, στον τελικό αξιολογικό πίνακα κατατάσσεται υψηλότερα ο υποψήφιος που συγκεντρώνει περισσότερες μονάδες στο υποκριτήριο της περ. ε’ της παρ. 3 του άρθρου 3 και στο υποκριτήριο της περ. γ’ της παρ. 3 του ίδιου άρθρου της παρούσας.».

Δείτε την Υπουργική Απόφαση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων