05/06/2020 05/06/2020 Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την “ Αναβάθμιση του Σχολείου”. Το νομοσχέδιο εισάγεται την ερχόμενη Τρίτη προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, και αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου. Στη χθεσινή β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως...
05 Ιουνίου, 2020 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 12:12

Δεκτό από την αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Διαδώστε:
Δεκτό από την αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την “ Αναβάθμιση του Σχολείου”. Το νομοσχέδιο εισάγεται την ερχόμενη Τρίτη προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, και αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου.

Στη χθεσινή β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε εκ νέου ανοιχτή σε βελτιωτικές προτάσεις και επανέλαβε ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου στηρίζεται στην ισότητα των ευκαιριών και όχι στην εξίσωση προς τα κάτω. Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ν. Φίλης μίλησε για επιχείρηση υποβάθμιση της εκπαίδευσης και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο διευρύνει τις κοινωνικές και ταξικές διακρίσεις.

Υπέρ ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ

Κατά, ψήφισαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Με επιφύλαξη ψήφισαν οι Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη στις 10 το πρωί .

Η δεύτερη συζήτηση επί των άρθρων και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, μετά το τέλος των επίκαιρων ερωτήσεων.

Εισηγητές επί του πολυνομοσχεδίου είναι ο Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός από τη πλευρά της ΝΔ και ο Ν. Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων