11/12/2019 11/12/2019 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 240 χρόνων από το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1779-2019), και με δεδομένη την μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία, την Κοινωνία και το Έθνος, η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα.  Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες, στην Αίθουσα Τελετών...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 15:16

Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Διαδώστε:
Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 240 χρόνων από το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1779-2019), και με δεδομένη την μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία, την Κοινωνία και το Έθνος, η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα. 

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες, στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με θέμα: “Ο Κοσμάς ως καλός ποιμένας των “ερριμένων” λογικών προβάτων’.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα με τις υπόλοιπες εισηγήσεις στην αίθουσα Ιωάννης Δρακόπουλος στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ.

Μεταξύ των ομιλητών σήμερα ήταν και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως Νηπτικός Πατέρας της Εκκλησίας”.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: http://bit.do/fikNp

Φωτογραφίες: Μανώλης Δημελλάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων