29/04/2020 29/04/2020 Τα σχέδια για το Πανορθόδοξο Μουσικό Συμπόσιο αναδιαμορφώθηκαν και θα παρουσιαστεί διαδικτυακά από την Πέμπτη έως το Σάββατο 11-13 Ιουνίου 2020. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Άγιου Βλαδίμηρου και της Διεθνούς Κοινότητας Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής θα απασχοληθεί με το θέμα “Μουσική ως Λειτουργία” και θα έχει μαθήματα, εργαστήρια και παρουσιάσεις.  “Η...
29 Απριλίου, 2020 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2020 - 11:27

Διαδικτυακά θα παρουσιαστεί το Πανορθόδοξο Μουσικό Συμπόσιο

Διαδώστε:
Διαδικτυακά θα παρουσιαστεί το Πανορθόδοξο Μουσικό Συμπόσιο

Τα σχέδια για το Πανορθόδοξο Μουσικό Συμπόσιο αναδιαμορφώθηκαν και θα παρουσιαστεί διαδικτυακά από την Πέμπτη έως το Σάββατο 11-13 Ιουνίου 2020. Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Άγιου Βλαδίμηρου και της Διεθνούς Κοινότητας Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής θα απασχοληθεί με το θέμα “Μουσική ως Λειτουργία” και θα έχει μαθήματα, εργαστήρια και παρουσιάσεις. 

“Η πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού απαιτεί να εγκαταλείψουμε την ζωντανή παρουσίαση αλλά επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν εκπληκτικός θέλαμε να βρούμε ένα τρόπο να παρουσιάσουμε μια καταπληκτική μουσική εμπειρία στο πνεύμα των παρόντων συνθηκών” δήλωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιβάν Μόντυ, επικεφαλής της Διεθνούς Κοινότητας.

Πάνω από 100 συμμετέχοντες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για την τριήμερη εκδήλωση που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις μουσικές ικανότητες τους από το χώρο του σπιτιού τους. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν Τεχνικές φωνητικής, Διεύθυνση χορωδίας, Βυζαντινή μουσική και πολλά άλλα ενώ θα είναι τουλάχιστον 6 ώρες το κάθε ένα

“Με το να εξελίξουμε αυτή τη συνάντηση στο διαδίκτυο, μπορούμε να παρέχουμε μια μεγάλη ποικιλία από εκκλησιαστική μουσική, στην πραγματικότητα μπορούμε να παρέχουμε περισσότερα από ότι αν γινόταν η εκδήλωση δια ζώσης” δηλώνει ο Δρ. Πέτερ Μπουτένεφ, καθηγητής Συστηματικής Θεολογίας

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Ακόμα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν σε εικονικό καφέ εξερευνώντας την τωρινή πραγματικότητα στην λειτουργική μουσική.

Υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής. Πληροφορίες εδώ.

Για μερικά εργαστήρια θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ η γλώσσα που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση θα είναι η αγγλική.

Η Διεθνής Κοινότητα Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής ιδρύθηκε το 2005 και σκοπό έχει να παρέχει μια ανοιχτή πλατφόρμα για μουσικούς, μουσικολόγους, τραγουδιστές και συνθέτες και να ενισχύσει το διάλογο, την ανταλλαγή ιδεών και να εμπνεύσει τη συνεργασία. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου υπηρετεί την Εκκλησία μέσω της εκπαίδευσης, της έρευνας, της παροχής υποτροφιών και της πανορθοδόξου συνεργασίας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων