10/10/2023 10/10/2023 Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 από τις 10.00 έως τις 13.00 διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο “Ζητήματα ορθογραφίας της νέας ελληνικής: η ορθογραφία στην πράξη”. Το Σεμινάριο αυτό είναι το τρίτο μιας σειράς τριών αυτόνομων Σεμιναρίων, το πρώτο από τα οποία...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 16:22

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Ζητήματα ορθογραφίας της νέας ελληνικής: η ορθογραφία στην πράξη”

Διαδώστε:
Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Ζητήματα ορθογραφίας της νέας ελληνικής: η ορθογραφία στην πράξη”

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 από τις 10.00 έως τις 13.00 διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο “Ζητήματα ορθογραφίας της νέας ελληνικής: η ορθογραφία στην πράξη”.

Το Σεμινάριο αυτό είναι το τρίτο μιας σειράς τριών αυτόνομων Σεμιναρίων, το πρώτο από τα οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στις 29 Απριλίου 2023.

Το Σεμινάριο διαρθρώνεται σε τρεις φάσεις ως εξής (συντονίστρια: Δ. Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.):
1η φάση: παρουσίαση: “Ορθογραφία και μορφολογία” (Ά. Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Α.Π.Θ.),
2η φάση: παρεμβάσεις/τοποθετήσεις των Α. Φλιάτουρα (Επίκουρου Καθηγητή Ιστορικής Γλωσσολογίας, Δ.Π.Θ.) για τον τρόπο ορθογράφησης των λέξεων που έχουν υποστεί παρετυμολογία, και Μ. Μητσιάκη (Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής ως Δεύτερης Γλώσσας, Δ.Π.Θ.) για τη διδασκαλία της ορθογραφίας σε όσους μαθαίνουν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα,
3η φάση: τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και συζήτηση (Ά. Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, Α. Φλιάτουρας, Μ. Μητσιάκη, μέλη του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών).

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο προϋποθέτει την εγγραφή (κόστος: 10 ευρώ) των εκπαιδευτικών ως τις 17 Οκτωβρίου, εδώ.

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του Σεμιναρίου μέσω της πλατφόρμας zoom θα σας αποσταλεί την παραμονή του Σεμιναρίου.
Μετά το τέλος του Σεμιναρίου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ.

E‐mail: [email protected]
Τηλ.: 2310 997128

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων