20/09/2020 20/09/2020 Τιμητική διάκριση για τη Νεκταρία Καραντζή στo Φεστιβάλ θρησκευτικής Μουσικής της Πολωνιας του Πεντερέτσκι Με δύο σημαντικές συναυλίες σε Βαρσοβία και Μπιαλιστό και μια ειδική τιμητική διάκριση στη βυζαντινή μουσική επέστρεψε η Καραντζή από την Πολωνία Παρότι η Νεκταρία Καραντζή, μετείχε στο φετινό φεστιβάλ εκκλησιαστικής μουσικής του Χαϊνούβκα της Πολωνίας (Międzynarodowym Festiwalem Muzyki Cerkiewnej – Hajnówka)...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 20:46

Διάκριση για τη Νεκταρία Καραντζή στο Φεστιβάλ θρησκευτικής Μουσικής

Διαδώστε:
Διάκριση για τη Νεκταρία Καραντζή στο Φεστιβάλ θρησκευτικής Μουσικής

Τιμητική διάκριση για τη Νεκταρία Καραντζή στo Φεστιβάλ θρησκευτικής Μουσικής της Πολωνιας του Πεντερέτσκι

Με δύο σημαντικές συναυλίες σε Βαρσοβία και Μπιαλιστό και μια ειδική τιμητική διάκριση στη βυζαντινή μουσική επέστρεψε η Καραντζή από την Πολωνία

Παρότι η Νεκταρία Καραντζή, μετείχε στο φετινό φεστιβάλ εκκλησιαστικής μουσικής του Χαϊνούβκα της Πολωνίας (Międzynarodowym Festiwalem Muzyki Cerkiewnej – Hajnówka) ως special guest και όχι στο πλαίσιο του ετήσιου Διαγωνισμού, μεταξύ αξιόλογων εμφανίσεων θρησκευτικών χορωδιών ανά τον κόσμο, η Επιτροπή του Διαγωνισμού του Φεστιβάλ, ομόφωνα αποφάσισε να της απονείμει ειδικό βραβείο για τη σολιστική της ερμηνεία στη βυζαντινή μουσική, που είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στο πολωνικό κοινό, στις δύο a cappella εμφανίσεις της στη Βαρσοβία και το Μπιαλιστόκ.

Ετσι, η αναγνωρισμένη υμνωδός απέσπασε το ειδικό βραβείο σολιστικης ερμηνείας στο είδος της βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής τέχνης, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Μπιαλιστοκ στον χώρο του Podlasie Opera and Philharmonic στις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Το Φεστιβάλ του Χαϊνούβκα της Πολωνίας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χορωδιακά φεστιβάλ του είδους στον κόσμο. Aπο το 2003 τελεί υπό την αιγίδα και καλλιτεχνική εποπτεία του σπουδαίου πολωνού συνθέτη Κριστόφ Πεντερέτσκι (Krzysztof Penderecki), ο οποίος απεβίωσε πριν λίγους μήνες, ενώ διοργανώνεται με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα και υπό την αιγίδα του Εξοχ. Προέδρου Δημοκρατίας της Πολωνίας κ. Andrzej Duda.

Η Νεκταρία Καραντζή παρουσίασε φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ δύο solo vοce a cappella συναυλίες, στη Βαρσοβία, στις 18 Σεπτεμβρίου και στο Μπιαλιστοκ στις 19 Σεπτεμβρίου.
Στον προσωπικό της λογαριασμό σημειώνει για την βράβευση:

“Ευχαριστώ θερμα τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Buszko και την Επιτροπή του Διαγωνισμού του International Festival of Orthodox Church Music Hajnówka της Πολωνίας για το ειδικό σολιστικό βραβείο που μου απένειμαν σήμερα, στην κατηγορία της βυζαντινής μουσικής! Ήταν ένα ανέλπιστο δώρο, καθώς μετείχα εκτός του διαγωνιστικού μέρους, ως προσκεκλημένη σολίστ. Η απόφαση της Επιτροπής ωστόσο με τιμά ειλικρινά και με συγκινεί!”.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με τη βράβευση:

 

Δείτε την κα. Καρατζή εν δράσει στο Φεστιβάλ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων