16/10/2020 16/10/2020 Μεταξύ των νικητών σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό βρέθηκε το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ). Πρόκειται για τον διαγωνισμό Postcards της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου / EU in My Region 2020», ο οποίος αφορά φωτογραφίες που προβάλλουν έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στον διαγωνισμό το ΜΝΕΠ πήρε μέρος σε συνεργασία με την Ειδική...
16 Οκτωβρίου, 2020 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2020 - 12:55

Διάκριση για το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Διαδώστε:
Διάκριση για το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Μεταξύ των νικητών σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό βρέθηκε το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ). Πρόκειται για τον διαγωνισμό Postcards της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου / EU in My Region 2020», ο οποίος αφορά φωτογραφίες που προβάλλουν έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στον διαγωνισμό το ΜΝΕΠ πήρε μέρος σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας (ΕΥΔΕΠ) Αττικής.

Το ΜΝΕΠ βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού με το έργο της διαμόρφωσης της νέας μόνιμης έκθεσής του σε ένα σύνολο ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) Αττικής. Ένα συγκρότημα κτιρίων του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, στο Μοναστηράκι, ανάμεσα στα ερείπια της κλασικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας, έχει αποκατασταθεί για να στεγαστούν οι συλλογές του Μουσείου αναβαθμίζοντας τον ευρύτερο αστικό χώρο και ενισχύοντας το πολιτιστικό τοπίο ολόκληρης της Αττικής.

Μέσω της καμπάνιας «EU in My Region», εικόνες αυτού του μαγικού χώρου θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο, προβάλλοντας όχι μόνο το Μουσείο αλλά και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται για την ανάπλαση σημαντικών χώρων του ιστορικού κέντρου της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων