21/08/2019 21/08/2019   Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου διοργανώνεται το «Διασυνοριακό Φεστιβάλ στην Αμφίπολη» στον Δήμο Αμφίπολης, από το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης). Μουσικοχορευτικά σχήματα από συλλόγους των Νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης αλλά και το βουλγαρικό σχήμα Pirin Folk Ensemble θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο Αρχαιολογικό...
21 Αυγούστου, 2019 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 14:34

«Διασυνοριακό Φεστιβάλ» το Σαββατοκύριακο στην Αμφίπολη

Διαδώστε:
«Διασυνοριακό Φεστιβάλ» το Σαββατοκύριακο στην Αμφίπολη

 

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου διοργανώνεται το «Διασυνοριακό Φεστιβάλ στην Αμφίπολη» στον Δήμο Αμφίπολης, από το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Μουσικοχορευτικά σχήματα από συλλόγους των Νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης αλλά και το βουλγαρικό σχήμα Pirin Folk Ensemble θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο Αρχαιολογικό Πάρκο Αμφίπολης. Στη συνέχεια, πολυφωνικά σχήματα και μουσικά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν σε ελληνικούς και βουλγαρικούς ρυθμούς.

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου δήμου Αμφίπολης, στο Ροδολίβος Σερρών, ημερίδα με θέμα την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας και Βουλγαρίας, καθώς και τις προοπτικές για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή.

Τέλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνεται διαδραστικό εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά.

Το διασυνοριακό φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Borderless Culture το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων