17/10/2023 17/10/2023 Ολοκληρώθηκαν χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Άγιον Όρος του Άθωνος και Άγιον Όρος του Τυρνόβου. Σχέσεις και πνευματικές Διαστάσεις» στους χώρους του Πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» στο Βέλικο Τύρνοβο. Το Συνέδριο ξεκίνησε με τους Χαιρετισμούς του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Ντιμιτάρ Ντιμιτρόφ, του Διευθυντή...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 12:31

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο Βέλικο Τύρνοβο της Βουλγαρίας με θέμα το Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο Βέλικο Τύρνοβο της Βουλγαρίας με θέμα το Άγιον Όρος

Ολοκληρώθηκαν χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Άγιον Όρος του Άθωνος και Άγιον Όρος του Τυρνόβου. Σχέσεις και πνευματικές Διαστάσεις» στους χώρους του Πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» στο Βέλικο Τύρνοβο.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τους Χαιρετισμούς του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Ντιμιτάρ Ντιμιτρόφ, του Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστασίου Ντούρου, του καθηγητή κ. Ηλία Ευαγγέλου εκ μέρους του Α.Π.Θ., της καθηγήτριας κ. Νεβένα Γκαβάζοβα, Διευθύντριας του Ερευνητικού Κέντρου «Λογοτεχνική Σχολή του Τυρνόβου», ενώ ακολούθησαν οι εισηγήσεις της καθηγήτριας κ. Μαρίας Σπάσοβα, του καθηγητή Πλάμεν Παβλόβ και της καθηγήτριας κ. Κρασιμίρας Μουτάφοβα.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα με τις υπόλοιπες εισηγήσεις ενώ αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Πούπη με τίτλο «Ύψωσις. Ο Σταυρός στην γη του Αγίου Όρους» που διοργανώνει η Αγιορειτική Εστία.

Πηγή: Αγιορειτική Εστία 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων