08/07/2020 08/07/2020 Πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης, ανέλαβε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων από διπλωματούχους ξεναγούς στα αξιοθέατα και τα μνημεία τη πόλης, στους τουρίστες που παραθερίζουν στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό, όπως εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε...
08 Ιουλίου, 2020 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 10:19

ΕΕΘ: Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
ΕΕΘ: Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης, ανέλαβε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων από διπλωματούχους ξεναγούς στα αξιοθέατα και τα μνημεία τη πόλης, στους τουρίστες που παραθερίζουν στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτό, όπως εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν μια μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Για τη συγκεκριμένη δράση το ΕΕΘ ενέκρινε 10.000 ευρώ σε πρώτη φάση και μπορεί να αυξηθεί αν υπάρχει ζήτηση. Σημειώνεται ότι οι τιμές ξενάγησης για ένα γκρούπ κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στα 100 με 150 ευρώ, ανάλογα το πρόγραμμα. Η δράση αυτή είχε υλοποιηθεί και στο παρελθόν και αφορούσε τις σχολικές εκδρομές. «Τη χρονιά που υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το 2013-14, ξεναγήσαμε πάνω από 7.000 μαθητές. Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί έτσι μειώνεται το κόστος της εκδρομής και τα χρήματα που εξοικονομεί ο επισκέπτης μπορεί να τα ξοδέψει αλλού», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος των Ξεναγών Β. Ελλάδος, Αναστασία Γαϊτάνου. «Φέτος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Μένει να δούμε πόσοι θα έρθουν», πρόσθεσε.
«Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει αλλάζουν τα πράγματα, κλείνουν τα σύνορα με χώρες που ελπίζαμε να δουλέψουμε, κλείνει μια πληγή και ανοίγει άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης. Ο ίδιος τόνισε ότι «το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν μάθαμε ότι το πρόγραμμα “τουρισμός για όλους” δεν θα περάσει από τα τουριστικά γραφεία, διότι αυτό θα έδινε λίγη δουλειά στον κλάδο μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων