24/05/2021 24/05/2021 Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδος «Αρέθουσα», όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, της Προϊσταμένης της Εφορίας...
24 Μαΐου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 9:29

Εγκαινιάστηκε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδος «Αρέθουσα», όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ευβοίας κ. Αγγελικής Σίμωσι και πολλών άλλων εκπροσώπων Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών και Φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε την κ. Υπουργό, για το κτήριο «Αρέθουσα» και το εξαιρετικό αποτέλεσμα ανακαίνισής του, που προσφέρεται από σήμερα στους επισκέπτες του Μουσείου και στην Εύβοια, για την οποία η κ. Υπουργός δείχνει έντονο ενδιαφέρον, αλλά και για τις μέριμνές της για τον ιστορικό Ι. Ναό της Πολιούχου της Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, του οποίου την ανακαίνιση ενέκρινε η κ. Μενδώνη και ο Σεβασμιώτατος της ευχήθηκε να έρθει να εγκαινιάσει και αυτόν.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για να κατακτήσει αυτό το στόχο, χρηματοδότησε δύο έργα, τα οποία υλοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού με την ΕΦΑ Εύβοιας:

– «Επισκευή και μετατροπή του κτιρίου “Αρέθουσα” στη Χαλκίδα σε Διαχρονικό Μουσείο», προϋπολογισμού 9.426.920€ (ΕΣΠΑ 2007-2013).

– «Οργάνωση Μόνιμης Έκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας Αρέθουσα», προϋπολογισμού 1.250.000€ (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Με αυτό το έργο, ολοκληρώθηκε ο νέος μουσειακός χώρος της Εύβοιας και κατέστη πλήρως αξιοποιημένος και λειτουργικός. Παράλληλα, τοποθετήθηκε ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι στο νοητό ψηφιδωτό του Πολιτιστικού χάρτη όλης της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της Πατρίδας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων