14/07/2021 14/07/2021 Στον ερειπωμένο ναό του 10ου αιώνα, στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα, μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Δώς μοι τούτον τον ξένον» προτείνει στις 17/7-18/7 μια εναλλακτική ανασύνθεση επιλεγμένων ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας από τη συλλογή «Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα» του Γεωργίου Ραιδεστινού (1833-1889). Ο Ευγένιος Βούλγαρης μαζί με τον Γιάννη Μεσσαλά...
14 Ιουλίου, 2021 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 16:13

Εκδήλωση με ύμνους της Μ. Εβδομάδος στις Πρέσπες

Διαδώστε:
Εκδήλωση με ύμνους της Μ. Εβδομάδος στις Πρέσπες

Στον ερειπωμένο ναό του 10ου αιώνα, στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα, μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Δώς μοι τούτον τον ξένον» προτείνει στις 17/7-18/7 μια εναλλακτική ανασύνθεση επιλεγμένων ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας από τη συλλογή «Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα» του Γεωργίου Ραιδεστινού (1833-1889).

Ο Ευγένιος Βούλγαρης μαζί με τον Γιάννη Μεσσαλά θα αποδώσουν με τοξωτό ταμπουρά (yaylitanbur) τους ύμνους σε τυπική βυζαντινή φόρμα (μελωδία – ισοκράτης) ολοκληρώνοντας την ενόργανη ψαλτική αναπαράσταση, ενώ η Σαβίνα Γιαννάτου θα παρεμβαίνει γεφυρώνοντας τα μουσικά κομμάτια με φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και δράσεις.

Στη διάρκεια της παράτασης θα προβάλεται μια συρραφή φιλμικών στιγμών από «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον», την εμβληματική ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1-1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων