26/05/2022 26/05/2022 «Τώρα μπορείς και εσύ!», είναι το σύνθημα του νέου κύκλου σεμιναρίων για την εκπαίδευση νέων εθελοντών, που διοργανώνει τον Ιούνιο η Εθελοντική Διακονία Ασθενών, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να γίνουν αρωγοί στο πολύτιμο έργο της: «Θες να μάθεις πώς μπορείς να προσφέρεις εύκολα και με ασφάλεια; Θες να παίξεις με ένα παιδάκι που είναι μόνο του...
26 Μαΐου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 16:06

Εκπαίδευση εθελοντών από την Εθελοντική Διακονία Ασθενών τον Ιούνιο

Διαδώστε:
Εκπαίδευση εθελοντών από την Εθελοντική Διακονία Ασθενών τον Ιούνιο

«Τώρα μπορείς και εσύ!», είναι το σύνθημα του νέου κύκλου σεμιναρίων για την εκπαίδευση νέων εθελοντών, που διοργανώνει τον Ιούνιο η Εθελοντική Διακονία Ασθενών, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να γίνουν αρωγοί στο πολύτιμο έργο της:

«Θες να μάθεις πώς μπορείς να προσφέρεις εύκολα και με ασφάλεια;

Θες να παίξεις με ένα παιδάκι που είναι μόνο του στο νοσοκομείο, αλλά διστάζεις;

Θες να συζητήσεις με έναν ηλικιωμένο, αλλά δε ξέρεις τον τρόπο;

Θες να κάνεις βόλτα με ένα παιδάκι που μένει μόνο του μέσα στο ίδρυμα, αλλά νιώθεις ότι δε θα τα καταφέρεις;

Τώρα μπορείς!

Πάρε τηλέφωνο στο 210 7252706 & 210 7752706 ή στείλε email στο [email protected] και δήλωσε συμμετοχή στην εκπαίδευση νέων εθελοντών που οργανώνει η Διακονία τον Ιούνιο!

Επιστήμονες και έμπειροι εθελοντές θα μοιραστούν μαζί σου βιώματα και εμπειρίες, θα σε ενισχύσουν με γνώσεις, εκπαιδεύοντας σε ταυτόχρονα σε τεχνικές/συμπεριφορές για να μπορέσεις την αγάπη που έχεις μέσα σου να τη χαρίσεις υπεύθυνα και με ασφάλεια σε όποιον έχει ανάγκη!

Κάλεσε τώρα!

Η μεγάλη οικογένεια της Διακονίας σε περιμένει!
Οι μικροί μας φίλοι, σε περιμένουν να παίξεις μαζί τους!
Οι μεγάλοι φίλοι μας, σε προσμένουν να κόψεις το πέπλο της μοναξιάς!
Μη διστάζεις, Επικοινώνησε τώρα, πλέον μπορείς και εσύ!».

Η Ιστορία του Συλλόγου

Συναισθανόμενος την ανάγκη του μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο, ο π.Βασίλειος Κοντογιάννης εφημέριος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών, ξεκίνησε συστήνοντας άτυπο δίκτυο εθελοντών με  την επωνυμία Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.).

Το 2003, διοργανώθηκε στο Αμερικάνικο Κολέγιο ημερίδα με θέμα «Συμπαράσταση αγάπης στο νοσηλευόμενο αδελφό μας» από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στα πλαίσια της οποία προσεκλήθησαν οι παριστάμενοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ε.Δ.Α.Ν.Ι.

Η Ε.Δ.Α.Ν.Ι., επί μία τετραετία εξελισσόταν – αναπτυσσόταν με την άτυπη οικονομική συνεισφορά, την πολύτιμη γνώση  και την επιστημονική εμπειρία εθελοντών συνεργατών.

Τον Μάιο του 2007 επιδιώκοντας τη νομότυπη οικονομική υποστήριξη της  Ε.Δ.Α.Ν.Ι. συγκροτήθηκε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», του οποίου το καταστατικό  επικυρώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 26825/16-5-2007  απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων