14/03/2023 14/03/2023 Επετειακή εκδήλωση, με θέμα «Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον», διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο Γ΄ της Σχολής, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή της (1942-2022). «Μέσα στις οκτώ αυτές δεκαετίες, με συνέπεια και μόχθο, με αστοχίες και μεγάλες στιγμές, η Σχολή...
14 Μαρτίου, 2023 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 14:58

Εορτασμός 80 χρόνων από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

Διαδώστε:
Εορτασμός 80 χρόνων από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

Επετειακή εκδήλωση, με θέμα «Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον», διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00, στο Αμφιθέατρο Γ΄ της Σχολής, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή της (1942-2022).

«Μέσα στις οκτώ αυτές δεκαετίες, με συνέπεια και μόχθο, με αστοχίες και μεγάλες στιγμές, η Σχολή μας υπηρέτησε τα θεολογικά γράμματα και κυρίως την Εκκλησία, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό» αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και συγκεκριμένα η Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Ευαγγελία Αμοιρίδου, ο Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Κωνσταντίνος Χρήστου, ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Παναγιώτης Υφαντής και ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Ιωάννης Μπάκας.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης, ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αν. Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος HCHC George Cantonis, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Μαγγιώρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Απόστολος Κραλίδης.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με το μουσικό σχήμα «Tales from the box», με τον Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και την Στέλλα Τέμπρελη στο βιολοντσέλο. Παράλληλα, θα προβληθούν παλιές και νέες φωτογραφίες της λειτουργίας και των δράσεων της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ στο YouTube.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων