30/11/2022 30/11/2022 Γιορτινά προγράμματα για οικογένειες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο, αναμένεται να χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης  μπορεί να συνδυαστεί με καφέ ή γλυκό στο εστιατόριο και...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 18:37

Εορταστικές επιλογές για τον μήνα Δεκέμβριο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Διαδώστε:
Εορταστικές επιλογές για τον μήνα Δεκέμβριο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Γιορτινά προγράμματα για οικογένειες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο, αναμένεται να χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης  μπορεί να συνδυαστεί με καφέ ή γλυκό στο εστιατόριο και γιορτινές μουσικές εκδηλώσεις. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. το Μουσείο θα υποδεχθεί την περίφημη Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για μια χριστουγεννιάτικη συναυλία, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ., το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο CHÓRES θα παρουσιάσει παραδοσιακά κάλαντα και γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, υπό τη μουσική διεύθυνση της Σιμέλας Εμμανουηλίδου. Οι δύο αυτές συναυλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Για το κλείσιμο του έτους, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ., το Μουσείο θα φιλοξενήσει την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής Νάουσας Νομού Ημαθίας με παραδοσιακά κάλαντα και ποντιακούς χορούς.

Βραδινός περίπατος στο Μουσείο και παραδοσιακά εδέσματα

Κάθε Παρασκευή του Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. πραγματοποιείται περίπατος στην Αίθουσα του Παρθενώνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν δύο μοναδικά αγγεία από το Τορόντο του Καναδά, η εικονογραφία των οποίων συνδέεται στενά με τη ζωφόρο του Παρθενώνα. Πηλός και μάρμαρο αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές των Μεγάλων Παναθηναίων.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Δεκεμβρίου (με εξαίρεση τις 24/12 και τις 31/12), στο εστιατόριο του Μουσείο οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη. Τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου: 210 9000915.

Κρυφές ιστορίες 20 +1 αριστουργημάτων

Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων, κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Ώρες: 12:30 π.μ. ελληνικά & 10:30 π.μ. αγγλικά

Συμμετοχή: Εισιτήριο ημέρας

Δώρα για τις γιορτές

Στο κατάστημα του ισογείου, οι επισκέπτες θα βρουν διακοσμητικά αντικείμενα για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Ανάμεσά τους το γούρι του Μουσείου για το 2023. Είναι εμπνευσμένο από την έλικα στην οποία απολήγει η σίμη (υδρορρόη) της στέγης του Εκατομπέδου, του μεγάλου ναού που οικοδομήθηκε γύρω στο 570 π.Χ., περίπου 120 χρόνια πριν ξεκινήσει να χτίζεται ο Παρθενώνας στην ίδια θέση.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων