26/12/2022 26/12/2022 Στην έκθεση «Διάλογος» παρουσιάζονται 34 έργα του καλλιτέχνη επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα, τους αρχαίους μύθους και την κλασική τέχνη και αποδίδονται με τη γλώσσα της pop art. Ο Andrea Valleri χρησιμοποιεί τη γλώσσα της pop art μέσα από μια διαδρομή ανακάλυψης του παρελθόντος. Οι πίνακες ζωγραφικής του είναι πλούσιοι σε έννοιες που βασίζονται σε...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 11:53

Επιγραφικό Μουσείο: Εγκαίνια έκθεσης «Διάλογος» του Ιταλού εικαστικού καλλιτέχνη Andrea Valleri

Διαδώστε:
Επιγραφικό Μουσείο: Εγκαίνια έκθεσης «Διάλογος» του Ιταλού εικαστικού καλλιτέχνη Andrea Valleri

Στην έκθεση «Διάλογος» παρουσιάζονται 34 έργα του καλλιτέχνη επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα, τους αρχαίους μύθους και την κλασική τέχνη και αποδίδονται με τη γλώσσα της pop art. Ο Andrea Valleri χρησιμοποιεί τη γλώσσα της pop art μέσα από μια διαδρομή ανακάλυψης του παρελθόντος.

Οι πίνακες ζωγραφικής του είναι πλούσιοι σε έννοιες που βασίζονται σε αρχέτυπα και γράμματα, τονίζοντας μια σύγχρονη, αρθρωτή και επικοινωνιακή ανάμνηση, την οποία αντλεί ο ίδιος από την ανάκτηση της ιστορικής μνήμης.

Τα έργα του Andrea Valleri που παρουσιάζονται στο Επιγραφικό Μουσείο – όπου φυλάσσονται οι σημαντικότερες γραπτές μαρτυρίες της μνήμης – αναδεικνύουν έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης και ανακάλυψης της κλασικής τέχνης, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει στη σύγχρονη εμπειρία και να αποκτά πιο βαθιές ρίζες μέσα στην ύπαρξή μας.

Η οπτική του φωτίζει την υπερχρονική αξία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, καθώς η αρχαιότητα αντιμετωπίζεται ως μια δυναμική που διαρκώς εξελίσσεται.

Ο Andrea Valleri είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Αρχαίων Ελληνικών στο ινστιτούτο «CAVANIS» της Βενετίας και καταξιωμένος εικαστικός με πλήθος προσωπικών εκθέσεων στο εξωτερικό και την Ελλάδα (πρόσφατα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως Σάμου με τον τίτλο «Παράλληλες Πορείες»).

Διάρκεια έκθεσης: 28 Δεκεμβρίου 2022 – 20 Φεβρουαρίου 2023

Επιμέλεια έκθεσης: δρ Μαριάννα Σαβράμη,

Αρχιτέκτων – Μηχανικός ΥΠΠΟΑ​

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων