06/04/2021 06/04/2021 Τη μονάδα COVID-19 της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος. Εκεί συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Συρίγο, διευθυντή της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» και καθηγητή Παθολογίας, την κα Γαρυφαλλιά Πουλάκου, επ. καθηγήτρια...
06 Απριλίου, 2021 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 12:18

Επίσκεψη του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Τη μονάδα COVID-19 της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος.

Εκεί συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Συρίγο, διευθυντή της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» και καθηγητή Παθολογίας, την κα Γαρυφαλλιά Πουλάκου, επ. καθηγήτρια Ιατρικής, τους επιμελητές κ. Θωμά Νιτσοτόλη, κ. Βησσαρία Σακκά, κ. Ελένη Κάκαλου, κ. Καλομοίρα Αθανασίου και τον κ. Γιάννη Μπριάνα, προϊστάµενο νοσηλευτή. Οι ιατροί του έδειξαν τα πρωτόκολλα που ακολουθεί η κλινική για τους πάσχοντες από κορωνοϊό· τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για την είσοδο στον χώρο των ασθενών· τον τρόπο με τον οποίο όρισαν με μια κόκκινη ζώνη τις περιοχές που δεν επιτρέπεται να μπαίνει οποιοσδήποτε χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό· τις αυστηρές διαδικασίες που ακολουθούν οι νοσηλευτές για να φορέσουν ποδονάρια, σκούφους, ολόσωμη στολή, μάσκα, γάντια και γυαλιά.

Ο κ. Άγγελος Συρίγος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό: «Επισκέπτομαι μία πανεπιστημιακή κλινική που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ήρθα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, και στα πρόσωπά σας, σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που επί έναν χρόνο δίνει καθημερινή μάχη με έναν άγνωστο εχθρό που μαθαίνουμε πολεμώντας τον. Παλεύετε με τον χρόνο, μένετε ξάγρυπνοι, παίρνετε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας για να μην προσβληθείτε από τον ιό. Πολύτιμο αντίδωρο έχετε το χαμόγελο των ασθενών σας που αναρρώνουν κι επιστρέφουν σπίτια τους και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Τα εμβόλια έχουν διώξει το βαθύ σκοτάδι που επικρατούσε μέχρι πριν λίγους μήνες. Το τέλος αυτού του πολέμου δείχνει να είναι κοντά. Μέχρι τότε σας εύχομαι να έχετε δύναμη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων