08/06/2021 08/06/2021 Κρυμμένα «διαμάντια», μεταξύ των οποίων και αριστουργήματα του Ελ Γκρέκο, ανακάλυψαν Μαδριλένιοι και τουρίστες που τριγύριζαν σήμερα στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας. Τα ακριβή αντίγραφα των αριστουργημάτων της ζωγραφικής από τις συλλογές του Μουσείου Πράδο -μεταξύ αυτών έργα των: Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), Γκόγια, Φρα Αντζέλικο και άλλων – τοποθετήθηκαν πίσω από φυλλωσιές δέντρων, σε...
08 Ιουνίου, 2021 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 16:37

Έργα του Ελ Γκρέκο σε δρόμους της Μαδρίτης

Διαδώστε:
Έργα του Ελ Γκρέκο σε δρόμους της Μαδρίτης

Κρυμμένα «διαμάντια», μεταξύ των οποίων και αριστουργήματα του Ελ Γκρέκο, ανακάλυψαν Μαδριλένιοι και τουρίστες που τριγύριζαν σήμερα στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Τα ακριβή αντίγραφα των αριστουργημάτων της ζωγραφικής από τις συλλογές του Μουσείου Πράδο -μεταξύ αυτών έργα των: Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), Γκόγια, Φρα Αντζέλικο και άλλων – τοποθετήθηκαν πίσω από φυλλωσιές δέντρων, σε σημεία ελέγχου επιβατών στο αεροδρόμιο, σε όψεις κτηρίων και σε σιδερένια κιγκλιδώματα.

Η πρωτοβουλία του Museo del Prado, η οποία ακούει στο όνομα «A la Vuelta de la Esquina (Στρίβοντας στη γωνία)» είχε πρόθεση να «αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών» εκθέτοντας έργα σε «απρόσμενα, κοντινά και ανέλπιστα μέρη».

Η τελευταία πρωτοβουλία εντασσόταν στη σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν να φέρουν την τέχνη εκτός του μουσείου, διασπείροντας έργα των συλλογών του· είχαν προηγηθεί, στο παρελθόν, οι πρωτοβουλίες «Το Πράδο στους Δρόμους» και «Σήμερα είναι Πράδο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων