31/07/2020 31/07/2020 Η Εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από πρόσκληση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως. Η εκκλησιαστική εκπαίδευση και η έμφαση που πρέπει...
31 Ιουλίου, 2020 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 8:52

Έρχεται νομοσχέδιο για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Διαδώστε:
Έρχεται νομοσχέδιο για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Η Εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από πρόσκληση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

Η εκκλησιαστική εκπαίδευση και η έμφαση που πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκκλησιαστική εκπαίδευση είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέση το υπουργείο, το οποίο από τη πλευρά του θα φέρει άμεσα νομοσχέδιο με τις αλλαγές που θα γίνουν στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα φέρει το εν λόγω νομοσχέδιο θα είναι οι εξής:

  1. Τα εκκλησιαστικά σχολεία θα ενταχθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και σε αυτά θα φοιτούν μαθητές κατόπιν εξετάσεων όπως π.χ. συμβαίνει για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. Οι εξετάσεις θα υπάρχουν και για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και για τα Εκκλησιαστικά Λύκεια.
  2.  Θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα σπουδών, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών θα είναι το ίδιο με των συμβατικών σχολείων, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον μαθήματα εκκλησιαστικού προσανατολισμού. Η πρόβλεψη αυτή εκτιμάται ότι θα αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών, αφού τα εκκλησιαστικά σχολεία χάνουν τον «κλειστό» τους χαρακτήρα, ενώ δεν θα είναι σχολεία για την εκπαίδευση των μελλοντικών ιερέων.
  3. Για τη φοίτηση σε αυτά δεν θα είναι απαραίτητη η συστατική επιστολή του μητροπολίτη της περιοχής του σχολείου.
  4. Θα καταργηθεί το ειδικό σώμα καθηγητών εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και στα εν λόγω σχολεία θα διδάσκουν εκπαιδευτικοί με απόσπαση.
  5. Όσοι ιερείς επιθυμούν να μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο, τίθεται ως όρος ή να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή απόφοιτοι ειδικής σχολής που θα ιδρυθεί μετά το λύκειο.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Την ίδια ώρα ανοιχτό άφησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα σχολική χρόνια.

Η κα Κεραμέως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι εξετάζονται δυο σενάρια:

Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί
Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μερες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων