07/10/2023 07/10/2023 Με κεντρική ημερομηνία των εορτασμών την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης γιορτάζεται με μια σειρά εκδηλώσεων, και δράσεων, ενώ τα εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις χώρες...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 15:21

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Εκδηλώσεις 9-15 Οκτωβρίου 2023

Διαδώστε:
Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Εκδηλώσεις 9-15 Οκτωβρίου 2023

Με κεντρική ημερομηνία των εορτασμών την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης γιορτάζεται με μια σειρά εκδηλώσεων, και δράσεων, ενώ τα εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις χώρες της Ευρώπης που στόχο έχουν τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην Ελλάδα, τα εργαστήρια συντήρησης ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή: οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τα μυστικά της συντήρησης σε εργαστήρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις κ.ά.

Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας κατά την εβδομάδα των εορτασμών, 9 έως 15 Οκτωβρίου 2023

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων