28/08/2020 28/08/2020 Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλανθρωπίας του Χριστιανικού Πολιτισμού: “Ρωσία – Ελλάδα μαζί μέσα στους αιώνες” για τέταρτη φορά θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών, φιλίας και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.  Παραδοσιακά, το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρωσία και...
28 Αυγούστου, 2020 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2020 - 18:12

Φεστιβάλ Χριστιανικού Πολιτισμού “Ρωσία – Ελλάδα μαζί μέσα στους αιώνες”

Διαδώστε:
Φεστιβάλ Χριστιανικού Πολιτισμού “Ρωσία – Ελλάδα μαζί μέσα στους αιώνες”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλανθρωπίας του Χριστιανικού Πολιτισμού: “Ρωσία – Ελλάδα μαζί μέσα στους αιώνες” για τέταρτη φορά θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών, φιλίας και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. 

Παραδοσιακά, το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρωσία και θα μεταδοθεί διαδικτυακά για κατοίκους της Ρωσίας και της Ευρώπης. Το φεστιβάλ, που απευθύνεται σε ευρύ κοινό, θα φιλοξενήσει συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις που μιλούν για την πολιτιστική, ιστορική και πνευματική κληρονομιά των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα ληφθούν υπόψη τα μέτρα επιδημιολογικής ασφάλειας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μια ρωσική-ελληνική γαστρονομική έκθεση, θεματικές εκθέσεις και μαθήματα, μια αθλητική Ολυμπιάδα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα υπάρξει επίσης μια φιλανθρωπική δράση “Μαραθώνιος Καλών Πράξεων”, στους συμμετέχοντες των οποίων θα απονεμηθούν δώρα.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία, την Κρατική Δούμα, τα Υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτισμού, Άμυνας της Ρωσίας, το Γραφείο Δημάρχου της πόλης της Κέρκυρας, Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτιστικής Συνεργασίας που πήρε το όνομά του από τον Άγιο Σπυρίδωνα και την Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία. Το 2020 ανακηρύχθηκε το έτος της γλώσσας και του πολιτισμού της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Μπορείτε να δείτε εδώ την ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων