17/04/2024 17/04/2024 Τον Κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα ψάλουν και φέτος δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πρόκειται για το γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευ νεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ. Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου...
17 Απριλίου, 2024 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 9:23

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα ψάλουν στον Ακάθιστο Ύμνο

Διαδώστε:
Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα ψάλουν στον Ακάθιστο Ύμνο

Τον Κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα ψάλουν και φέτος δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πρόκειται για το γυναίκειο Βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευ νεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ.

Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου θα τελεστεί Προεξάρχοντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεωργίου Πατρώνα.

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Δεξιό Αναλόγιο θα είναι: Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Ελευθέριος Καρέτσος, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο Αριστερό Αναλόγιο θα είναι: το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευ νεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων