28/03/2019 28/03/2019 Στο μεταρρυθμιστικό έργο ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τον εναρκτήριο κύκλο εργασιών του 2nd Youth Summit του Economist. Ο κ. Γαβρόγλου έθιξε τον κίνδυνο ταύτισης της μεταλυκειακής εκπαίδευσης με τις δεξιότητες: «Η εκπαίδευση δεν...
28 Μαρτίου, 2019 - 17:50

Γαβρόγλου: Νέα τμήματα με νέα γνωστικά πεδία στα Πανεπιστήμια

Διαδώστε:
Γαβρόγλου: Νέα τμήματα με νέα γνωστικά πεδία στα Πανεπιστήμια

Στο μεταρρυθμιστικό έργο ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τον εναρκτήριο κύκλο εργασιών του 2nd Youth Summit του Economist.
Ο κ. Γαβρόγλου έθιξε τον κίνδυνο ταύτισης της μεταλυκειακής εκπαίδευσης με τις δεξιότητες: «Η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι προσανατολισμένη μόνο στην απόκτηση δεξιοτήτων. Πρέπει να είναι προσανατολισμένη και στην απόκτηση γνώσεων» επεσήμανε. Σημείωσε ότι με τη νέα αρχιτεκτονική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης «δεν θα έχουμε μόνο τα παραδοσιακά τμήματα, αλλά νέα τμήματα με νέα γνωστικά πεδία, συνέργειες μέσα στα πανεπιστήμια, διετή προγράμματα σπουδών επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευση γύρω από δεξιότητες» και ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα υπήρξε «στρεβλή επιχειρηματικότητα η οποία ακύρωσε έναν εκπαιδευτικό θεσμό όπως τα ΤΕΙ. Δεν δημιουργήθηκαν στην αγορά εργασίας οι ανάγκες εκείνες που θα έπρεπε ώστε να ‘κουμπώσουν’ με τη δομή της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα».
«Για εμάς είναι ακόμη πιο σημαντική η παιδεία των νέων. Είναι αυτή που θα καταφέρει να δημιουργήσει πολίτες με προσαρμοστικότητα στις νέες καταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων