08/09/2020 08/09/2020 ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Γιοι και κόρες», μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανο και μάς προσκαλεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 21:00 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.  ...
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 18:28

ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ: Μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας

Διαδώστε:
ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ: Μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας

ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Γιοι και κόρες», μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανο και μάς προσκαλεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 21:00 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

 

 

Η παράσταση, κεντρική παραγωγή της χειμερινής περιόδου του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, ανέβηκε στις 6 Μαρτίου 2020 στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων όπου δόθηκαν μόνο 5 παραστάσεις, καθώς η καλλιτεχνική δραστηριότητα του θεάτρου ανεστάλη υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας. Η μεγάλη αποδοχή της παράστασης από το κοινό, προέτρεψε το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης να επαναλάβει την παραγωγή το φθινόπωρο του 2020, προγραμματίζοντας το σύνολο των παραστάσεων για ανοιχτούς θεατρικούς χώρους της Κρήτης και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου

Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου

Βοηθός σκηνοθέτης: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη

Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης

Παίζουν: Κατερίνα Μαντίλ, Μαρίνα Πανηγυράκη, Θεοδοσία Σαββάκη, Μάνος Στεφανάκης, Γιάννης Χαρκοφτάκης.

Η παράσταση «Γιοι και κόρες» παρουσιάζεται στην Κρήτη έχοντας διανύσει μια απολύτως επιτυχημένη πορεία και έχοντας αποσπάσει επαίνους και διακρίσεις.

Η παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης είναι μια νέα εκδοχή της αρχικής παράστασης, εμπλουτισμένη με ιστορίες από την Κρήτη και ανανεωμένη ως προς τους συντελεστές και την επιλογή των ηθοποιών.

Το κείμενο βασίζεται σε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να ξεχωρίσουν μια ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό των άγραφων ιστοριών της ζωής σε αυτή τη χώρα, που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Οι αφηγήσεις τους καλύπτουν τα χρόνια του πρώτου κύματος της μετανάστευσης στην Αμερική, ιστορίες του Πολέμου και της Κατοχής, τις εκατέρωθεν απώλειες του Εμφυλίου, το ναυάγιο του πλοίου Ηράκλειον και την ίδρυση της ΑΝΕΚ, τον έρωτα στα χρόνια της Χούντας και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η παράσταση είναι ουσιαστικά μια λοξή αφήγηση της επίσημης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις μικρές ιστορίες απλών ανθρώπων.

Η νέα εκδοχή του «Γιοι και κόρες» που παρουσιάζεται στην Κρήτη, με τη ζωντάνια και τη συγκίνηση των ιστοριών που εξασφαλίζει η ευθύβολη δραματοποίηση τους από τον συγγραφέα και τη φρέσκια και δυναμική απόδοσή τους από την ομάδα των νέων ηθοποιών, αγγίζει μνήμες και βιώματα των ανθρώπων του τόπου μας, δίνοντας στη σκληρή πραγματικότητα μια διάσταση ποιητική, με χιούμορ, τρυφερότητα και στοχασμό.

Οι άνθρωποι ζούμε τις μικρές μας ιστορίες κάτω από τη σκιά της επίσημης Ιστορίας της χώρας.

Μια παράσταση για τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων. Για τη ζωή που πιέζεται, λοξοδρομεί και αποτυγχάνει, αλλά σε κάθε εποχή επιμένει και αναζητά να ευτυχήσει. Άλλωστε… «δεν είναι η ύλη που σε κάνει ευτυχισμένο».

ΡΕΘΥΜΝΟ, θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, 21:00

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. 21:00

Προπώληση: κιόσκι πλατείας 4ΩΝ Μαρτύρων από 9 Σεπτεμβρίου

ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ, Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, 21:00

ΧΑΝΙΑ, Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»

Από Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 21:00

εκτός από Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

Προπώληση: ταμείο Βενιζελείου Ωδείου από 14 Σεπτεμβρίου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 21:00

Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 21:00

Προπωλήση: ταμείο Κηποθεάτρου «Νίκος Καζαντζάκης»

Πληροφορίες τηλ. 2810242977

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ & 10€ (μαθητικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων