16/11/2023 16/11/2023 Οι εκδόσεις Ακρίτας, Πορφύρα και Πρώτη Ύλη συμμετέχουν στην 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού η οποία θα πραγματοποιηθεί από 17-19 Νοεμβρίου 2023 στις αίθουσες Χαρουπόμυλου στο Μεσαιωνικό κάστρο Λεμεσού. Περιλαμβάνει βιβλία ξεχωριστά και πρωτότυπα, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μία νέα γενιά αναγνωστών, με ήθος, καλλιέργεια και κριτική σκέψη. Η έκθεση θα λειτουργεί από 9:30...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 14:12

Η 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού – Συμμετέχουν οι εκδόσεις Ακρίτας, Πορφύρα και Πρώτη Ύλη

Διαδώστε:
Η 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού – Συμμετέχουν οι εκδόσεις Ακρίτας, Πορφύρα και Πρώτη Ύλη

Οι εκδόσεις Ακρίτας, Πορφύρα και Πρώτη Ύλη συμμετέχουν στην 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού η οποία θα πραγματοποιηθεί από 17-19 Νοεμβρίου 2023 στις αίθουσες Χαρουπόμυλου στο Μεσαιωνικό κάστρο Λεμεσού. Περιλαμβάνει βιβλία ξεχωριστά και πρωτότυπα, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μία νέα γενιά αναγνωστών, με ήθος, καλλιέργεια και κριτική σκέψη. Η έκθεση θα λειτουργεί από 9:30 π.μ – 8:30 μ.μ.

Τα βιβλία των εκδόσεων κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα τα βρείτε στο περίπτερο F11 στην αίθουσα Ceronia Room Ground Level.

Οι γνωστές εκδόσεις Ακρίτας ιδρύθηκαν το 1978 και ξεχωρίζουν εδώ και χρόνια για τα βιβλία ορθόδοξης χριστιανικής πνευματικότητας που επιδιώκουν την βιωματική προσέγγιση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης.

Στην συνέχεια οι εκδόσεις Πορφύρα, από το 2013 αποτελούν μία φρέσκια προσπάθεια με χαρούμενα και πολύχρωμα βιβλία για παιδιά που συνοδεύονται από πρωτότυπα και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικό υλικό, με στόχο να μεταδώσουν τον αστείρευτο πλούτο της χριστιανικής πίστης και ζωής.

Τέλος, τo νέο εκδοτικό μας δημιούργημα η Πρώτη Ύλη, από το 2019, εκδίδει βιβλία για μεγάλους και μικρούς αναγνώστες με γενικά ενδιαφέροντα. Βιβλία που κινούνται στον χώρο της Ιστορίας, της Πολιτικής, της Ψυχολογίας βρίσκουν την θέση τους στην συλλογή αυτή.

Εκδηλώσεις των εκδόσεων στην Έκθεση

  • Μαρία Ιωάννη Κοντούλη κλινικός ψυχολόγος, «Λέγε μου την ευχή»

 

Το βιβλίο «Λέγε μου την ευχή» είναι μια απλή, παιδική απόδοση των διδαγμάτων του αγαπημένου μας Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, και συγκεκριμένα την αγωγή που χάρισε σε όλους μας περί νοεράς προσευχής. Με απλό και ποιητικό λόγο, το βιβλίο διδάσκει μικρούς και μεγάλους πως να χρησιμοποιούν το κομποσκοίνι και την νοερά προσευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με» και Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον ημάς».

Στόχος της συγγραφέως είναι μέσω του βιβλίου να αφυπνίσει τους γονείς μέσα από μηνύματα καλών γονεϊκών πρακτικών, θεωρώντας ότι το παιδί μαθαίνει καλύτερα από την μίμησή των μοντέλων / ανθρώπων που το περιτριγυρίζουν

Η παρουσίαση θα γίνει διαδραστικά με την καλλιέργεια επιτελικών λειτουργιών όπου τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε μία αποστολή για να βρουν τον γέροντα Εφραίμ στην έρημο όπου πήγε να προσευχηθεί, εδώ και 40 μέρες…!

Η δραστηριότητα θα προσκαλέσει τα παιδιά να λύσουν τους γρίφους, να ανακαλύψουν τις μυστικές φράσεις και να μιλήσουν με τα κρυμμένα ζωάκια που μόνο αυτά έχουν δει τον Γέροντα.

Τέλος, σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθεί ένα πολύχρωμο κομποσκοίνι.

Περισσότερα ΕΔΩ

  • Στέλιος Πελασγός, Νασρετίν Χότζας το γέλιο της Μικρασίας

Μια διαδραστική παράσταση αφήγησης για έναν σοφό τρελό που δίδασκε με το γέλιο, έναν αγαπητό φιλόσοφο όλης της Μεσογείου και της Ανατολής που κατάφερνε να αμφισβητεί την εξουσία και να συνέχεια κοινότητες δείχνοντας τον παραλογισμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Στο νέο του βιβλίο ο Στέλιος Πελασγός αποκαθιστά έναν αγαπητό ήρωα της προφορικής παράδοσης δείχνοντας την κοινωνική του λειτουργία ως δασκάλου, ψυχολόγου, αντιστασιακού, πνευματικού οδηγού, θεραπευτή ζεύγους και κυρίως γελωτοποιού.

Μας θυμίζει πως στην Μικρασία και τις ελληνικές κοινότητες της Ανατολικής Μεσογείου ο Χότζας ενσωματώνει αρχαιοελληνικά φιλοσοφικά ανέκδοτα αλλά και την ορθόδοξη πνευματικότητα που καθόρισε τον σουφισμό, το μυστικό ισλάμ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις

Οι γνωστές εκδόσεις Ακρίτας ιδρύθηκαν το 1978 και ξεχωρίζουν εδώ και χρόνια για τα βιβλία ορθόδοξης χριστιανικής πνευματικότητας που επιδιώκουν την βιωματική προσέγγιση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης.

Στην συνέχεια οι εκδόσεις Πορφύρα, από το 2013 αποτελούν μία καινούργια προσπάθεια με χαρούμενα και πολύχρωμα βιβλία για παιδιά που συνοδεύονται από πρωτότυπα και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικό υλικό, με στόχο να μεταδώσουν τον αστείρευτο πλούτο της χριστιανικής πίστης και ζωής.

Τέλος, τo νέο εκδοτικό μας δημιούργημα η Πρώτη Ύλη, από το 2019, εκδίδει βιβλία για μεγάλους και μικρούς αναγνώστες με γενικά ενδιαφέροντα. Βιβλία που κινούνται στον χώρο της ιστορίας, της πολιτικής, της ψυχολογίας βρίσκουν την θέση τους στην συλλογή αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων