25/09/2021 25/09/2021 Με δύο ταινίες του σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή, η Ελλάδα αποτελεί τιμώμενη χώρα στο φετινό 37o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας για τις χώρες της Μεσογείου, που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην πόλη του Μ. Αλεξάνδρου. Στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές οργανώσεις στην Αίγυπτο, ο ‘Αγγελος Φραντζής είναι τιμώμενος σκηνοθέτης,...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2021 - 15:15

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας

Διαδώστε:
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας

Με δύο ταινίες του σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή, η Ελλάδα αποτελεί τιμώμενη χώρα στο φετινό 37o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας για τις χώρες της Μεσογείου, που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην πόλη του Μ. Αλεξάνδρου. Στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές οργανώσεις στην Αίγυπτο, ο ‘Αγγελος Φραντζής είναι τιμώμενος σκηνοθέτης, για τον οποίο υπάρχει και ειδική αναφορά, καθώς θα παρουσιαστούν οι ταινίες του «Ευτυχία» και «Ακίνητο ποτάμι».

Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, αναμένεται να συμμετάσχουν 24 ταινίες από την Ελλάδα, το Μαρόκο, τη Σλοβενία, την Αλβανία, τη Βοσνία, τη Γαλλία, το Λίβανο, την Ισπανία και τη Συρία. Στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους, θα παρουσιαστούν 60 φιλμ από την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, τη Ρουμανία, την Τυνησία, την Αλγερία, τη Γαλλία, το Μαρόκο, την Ιταλία, το Λίβανο, τη Σλοβενία και τη Συρία. Συνολικά, στα διάφορα τμήματα του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν 84 ταινίες από 16 χώρες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα 125 χρόνια από τη γέννηση του αιγυπτιακού κινηματογράφου, που έχει συνδέσει την ιστορία του με την παραγωγή πολλών ελληνικών ταινιών που γυρίστηκαν στην Αίγυπτο τον περασμένο αιώνα. Το στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων