09/09/2019 09/09/2019 Η «ελληνική βιβλιοθήκη» στη Ρωσία αποκτά τις νέες εκδόσεις που παρουσιάστηκαν επίσημα στη διεθνή έκθεση βιβλίου στη Μόσχα, στον ιστορικό και ανανεωμένο χώρο της VDNKG, η οποία αυτές τις ημέρες γιορτάζει τα 80 χρόνια της. Ο «φιλόξενος Καρδινάλιος» του Ε. Γονατά, το «Αξιον Εστί» του Οδ. Ελύτη, αλλά και άλλα που έπονται του Αλ. Παπαδιαμάντη...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:41

Η «ελληνική βιβλιοθήκη» στη Μόσχα

Διαδώστε:
Η «ελληνική βιβλιοθήκη» στη Μόσχα

Η «ελληνική βιβλιοθήκη» στη Ρωσία αποκτά τις νέες εκδόσεις που παρουσιάστηκαν επίσημα στη διεθνή έκθεση βιβλίου στη Μόσχα, στον ιστορικό και ανανεωμένο χώρο της VDNKG, η οποία αυτές τις ημέρες γιορτάζει τα 80 χρόνια της.

Ο «φιλόξενος Καρδινάλιος» του Ε. Γονατά, το «Αξιον Εστί» του Οδ. Ελύτη, αλλά και άλλα που έπονται του Αλ. Παπαδιαμάντη και του Παύλου Μάτεση, αποτελούν «την αρχή και όχι το τέλος του ταξιδιού των ελληνικών εκδόσεων στα ρωσικά», τόνισε ο γγ Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε δήλωση του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γγ του ΥΠΠΟ εξήγησε ότι «παρά την ύφεση που επικρατεί στον χώρο του βιβλίου και τις πανταχόθεν βολές που δέχεται, η έκθεση της Μόσχας κρατά τη δύναμη της, αναζητεί το νέο χαρακτήρα προκειμένου να προωθήσει τη φιλαναγνωσία μέσα από νέες μορφές που όπως βλέπουμε εδώ, τώρα, αναδεικνύεται το παιδικό βιβλίο…»

«Είναι γνωστοί οι μακραίωνοι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες και θα εργαστούμε ώστε οι δεσμοί αυτοί να αγκαλιάσουν και την πνευματική παραγωγή τού σήμερα και να μη μένουμε μόνο στο ό,τι υπήρχε παλιότερα. Θα εργαστούμε πάνω στο βιβλίο, τα εικαστικά, τη μουσική τον κινηματογράφο ώστε να δώσουμε στο ρωσικό κοινό μία πιο σύγχρονη και σφαιρική εικόνα για τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Γιατρομανωλάκης. Γιατί, όπως είπε, τα βιβλία δεν ζωντανεύουν στο τυπογραφείο αλλά στα χέρια των αναγνωστών.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων