18/02/2021 18/02/2021 Tην επιστροφή στην Κάλυμνο των αρχαιολογικών θησαυρών της, αιτείται -με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού- ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής. Ο Έπαρχος εκφράζει την έκπληξη του για την απόφαση του υπουργείου να ενταχθούν τα χάλκινα αγάλματα, μεταξύ των οποίων και η «κόρη της Καλύμνου», στη Μουσειο-λογική Μελέτη του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων,...
18 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2021 - 12:12

Η Κάλυμνος ζητεί τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της

Διαδώστε:
Η Κάλυμνος ζητεί τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της

Tην επιστροφή στην Κάλυμνο των αρχαιολογικών θησαυρών της, αιτείται -με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού- ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής.

Ο Έπαρχος εκφράζει την έκπληξη του για την απόφαση του υπουργείου να ενταχθούν τα χάλκινα αγάλματα, μεταξύ των οποίων και η «κόρη της Καλύμνου», στη Μουσειο-λογική Μελέτη του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων, κάνοντας λόγο για αδιαφανή και αντιδεοντολογική διαδικασία.

«Μόνο αισθήματα πικρίας και αγανάκτησης στη τοπική κοινωνία θα επιφέρει η αποστέρηση αυτών των σημαντικών ευρημάτων, που Καλύμνιοι αλιείς προσέφεραν στο σύγχρονο Μουσείο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι αρχαιολογικοί θησαυροί είχαν μεταφερθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για συντήρηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων