12/12/2021 12/12/2021 Στη φωτογραφία βλέπετε τον πίνακα του ζωγράφου Παναγιώτη Δοξαρά (Καλαμάτα 1669 – Κέρκυρα 1729) «Η λειτουργία του Αγίου Σπυρίδωνος», που βρίσκεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών. Ο πίνακας δημιουργήθηκε με πρότυπο τον «Θρίαμβο της Βενετίας» του Πάολο Βερονέζε, που είχε την ευκαιρία να δει ο Δοξαράς στο Παλάτι των Δόγηδων το 1699, χρονιά που...
12 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:44

«Η λειτουργία του Αγίου Σπυρίδωνος»

Διαδώστε:
«Η λειτουργία του Αγίου Σπυρίδωνος»
Στη φωτογραφία βλέπετε τον πίνακα του ζωγράφου Παναγιώτη Δοξαρά (Καλαμάτα 1669 – Κέρκυρα 1729) «Η λειτουργία του Αγίου Σπυρίδωνος», που βρίσκεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.
Ο πίνακας δημιουργήθηκε με πρότυπο τον «Θρίαμβο της Βενετίας» του Πάολο Βερονέζε, που είχε την ευκαιρία να δει ο Δοξαράς στο Παλάτι των Δόγηδων το 1699, χρονιά που μετακόμισε στη Βενετία.
Ο Δοξαράς θεωρείται ο πατέρας του ροκοκό στην Ελλάδα. Υπήρξε, επίσης, ο μεταφραστής της «Πραγματείας για τη Ζωγραφική» του Λεονάρντο ντα Βίντσι στην ελληνική γλώσσα. Ζωγράφιζε πορτρέτα και υπέγραφε ως «Παναγιώτης Δοξαράς, Λακεδαιμόνιος ιππότης».
Είχε έναν γιο, τον Νικόλαο, επίσης ζωγράφο, που τον ξεπέρασε σε δεξιοτεχνία και φήμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων