06/05/2021 06/05/2021 Δύο κήποι στην ιταλική Μπολόνια θα αφιερωθούν σε δύο σημαίνουσες και ιστορικές προσωπικότητες του ελληνισμού: τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και τον ποιητή Γεώργιο Σεφέρη, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.  Η ονομασία των κήπων θα γίνει επισήμως την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Για...
06 Μαΐου, 2021 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 17:26

Η Μπολόνια της Ιταλίας τιμά τον Σολωμό και τον Σεφέρη

Διαδώστε:
Η Μπολόνια της Ιταλίας τιμά τον Σολωμό και τον Σεφέρη

Δύο κήποι στην ιταλική Μπολόνια θα αφιερωθούν σε δύο σημαίνουσες και ιστορικές προσωπικότητες του ελληνισμού: τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και τον ποιητή Γεώργιο Σεφέρη, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 

Η ονομασία των κήπων θα γίνει επισήμως την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Για αυτόν ακριβώς το λόγο στα ονομαστήρια θα συμμετάσχουν το πολύ 10 άτομα από την Ελληνική Κοινότητα της Emilia Romagna. Συγκεκριμένα, στις 11:00 θα γίνει η ονομασία του κήπου Γεωργίου Σεφέρη και στις 12:00 εκείνη του κήπου Διονυσίου Σολωμού. Οι κήποι βρίσκονται: ο ένας μεταξύ της οδού del Lavoro και της λεωφόρου della Repubblica (για τον Γιώργο Σεφέρη) και ο άλλος κατά μήκος της οδού Spartaco (για τον Διονύσιο Σολωμό).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων