18/08/2020 18/08/2020 Μια συγκλονιστική εικόνα της Παναγίας που ήρθε στην Ελλάδα από πρόσφυγες, που έφτασαν από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, βγήκε τον φετινό Δεκαπενταύγουστο για πρώτη φορά στην δημοσιότητα. Η χειροποίητη αυτή μοναδική εικόνα αγιογραφήθηκε πάνω στο ξύλινο κομμάτι μιας πόρτας σε τέτοια θέση, ώστε να μην είναι ορατή και να προστατεύεται. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη,...
18 Αυγούστου, 2020 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2020 - 17:14

Η Παναγία απ’ τα Φάρασα

Διαδώστε:
Η Παναγία απ’ τα Φάρασα

Μια συγκλονιστική εικόνα της Παναγίας που ήρθε στην Ελλάδα από πρόσφυγες, που έφτασαν από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, βγήκε τον φετινό Δεκαπενταύγουστο για πρώτη φορά στην δημοσιότητα. Η χειροποίητη αυτή μοναδική εικόνα αγιογραφήθηκε πάνω στο ξύλινο κομμάτι μιας πόρτας σε τέτοια θέση, ώστε να μην είναι ορατή και να προστατεύεται.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη, που την παρουσίασε στο γκρουπ του facebook με τίτλο «Γη της Καππαδοκίας, λαογραφία και παράδοση», το κομμάτι αυτό το έκοψαν οι πρόσφυγες, για να το πάρουν μαζί τους, ενώ ακόμα και σήμερα γύρω του υπάρχουν τα σιδερένια καρφιά. Μοναδικά χαρακτηριστικά στην αποτύπωση του προσώπου της Παναγίας, η οποία αγκαλιάζει τον Ιησού Χριστό. «Μια εικόνα γεμάτη Αγιοσύνη που σε καθηλώνει, η Παναγία μας από την Καππαδοκία. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Φαρασιώτικη οικογένεια που ήταν ο λόγος να πιάσω στα χέρια μου την εικόνα και να την προσκυνήσω», δηλώνει ο ίδιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων