12/03/2020 12/03/2020 Την ιδέα «μια εκκλησία μέσα σε μια εκκλησία» υλοποίησε το αρχιτεκτονικό-σχεδιαστικό στούντιο Wutopia Lab ολοκληρώνοντας την ανακαίνιση της ιστορικής ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Σαγκάη για να δημιουργήσει ένα καινούργιο βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στην ποίηση: το βιβλιοπωλείο προσφέρει 1.000 τίτλους ποίησης σε μια ευρύτατη γκάμα γλωσσών. «Πιστεύω ότι το βιβλιοπωλείο ποίησης πρέπει να...
12 Μαρτίου, 2020 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2020 - 10:33

Η ποίηση στον ‘Αγιο Νικόλαο της Σαγκάης

Διαδώστε:
Η ποίηση στον ‘Αγιο Νικόλαο της Σαγκάης

Την ιδέα «μια εκκλησία μέσα σε μια εκκλησία» υλοποίησε το αρχιτεκτονικό-σχεδιαστικό στούντιο Wutopia Lab ολοκληρώνοντας την ανακαίνιση της ιστορικής ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Σαγκάη για να δημιουργήσει ένα καινούργιο βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στην ποίηση: το βιβλιοπωλείο προσφέρει 1.000 τίτλους ποίησης σε μια ευρύτατη γκάμα γλωσσών.

«Πιστεύω ότι το βιβλιοπωλείο ποίησης πρέπει να είναι ο ιερός χώρος της πόλης της Σαγκάης» σημειώνουν από το στούντιο. «Πρέπει να έχει μια ανεξάρτητη πνευματικότητα και δεν πρέπει να βασίζεται στη θρησκεία του παλιού κτηρίου. Δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατή η μετατροπή του θόλου, χρησιμοποίησα ράφια βιβλιοπωλείου για να δημιουργήσω μια καινούργια δομή ως εκκλησία μέσα στο κτήριο της παλιάς εκκλησίας. Αυτό είναι μια εκκλησία μέσα σε μια εκκλησία. Γεννήθηκε ένα καταφύγιο για σύγχρονους ανθρώπους μέσα σε κάτι που κάποτε ήταν καταφύγιο πίστης».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων