27/05/2024 27/05/2024 Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη ξενάγησαν σήμερα την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η πριγκίπισσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων. Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία...
27 Μαΐου, 2024 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 13:27

Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης

Διαδώστε:
Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη ξενάγησαν σήμερα την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η πριγκίπισσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων. Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.

Στις 12 το μεσημέρι την πριγκίπισσα Κάκο θα υποδεχθούν στην Εθνική Πινακοθήκη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

Η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Η Πριγκίπισσα Κάκο εντυπωσιάστηκε από την αρχαία «συνοικία» κάτω από την είσοδο του Μουσείου

Την Πριγκίπισσα συνοδεύουν δημοσιογράφοι και κανάλια από την Ιαπωνία

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την Πριγκίπισσα Κάκο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μπροστά στις Καρυάτιδες

Η Πριγκίπισσα Κάκο, η Λίνα Μενδώνη και ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης

Μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Πριγκίπισσα Κάκο εντυπωσιάστηκε από την αρχαία «συνοικία» κάτω από την είσοδο του Μουσείου

Η Υπουργός Πολιτισμού υποδέχεται την Πριγκίπισσα Κάκο στο Μουσείο της Ακρόπολης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων