16/11/2022 16/11/2022 Με το αφυπνιστικό μήνυμα ότι η έμφυλη βία έχει καταστεί πλέον ένα ανεξέλεγκτο πρόβλημα στην κοινωνία μας και η καταδίκη της είναι πλέον μονόδρομος υποδέχθηκε τους Πρωτοετείς Φοιτητές και τις Φοιτήτριες του ακαδημαϊκούς έτους 2022-23, η Θεολογική Σχολή Αθηνών.   Η «Υποδοχή των Ρόδων», όπως συμβολικά ονομάστηκε η σεμνή τελετή, ήταν αφιερωμένη στην καταδίκη της έμφυλης...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 14:27

Η Θεολογική Σχολή Αθηνών υποδέχθηκε τους Πρωτοετείς με μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Διαδώστε:
Η Θεολογική Σχολή Αθηνών υποδέχθηκε τους Πρωτοετείς με μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Με το αφυπνιστικό μήνυμα ότι η έμφυλη βία έχει καταστεί πλέον ένα ανεξέλεγκτο πρόβλημα στην κοινωνία μας και η καταδίκη της είναι πλέον μονόδρομος υποδέχθηκε τους Πρωτοετείς Φοιτητές και τις Φοιτήτριες του ακαδημαϊκούς έτους 2022-23, η Θεολογική Σχολή Αθηνών.  

Η «Υποδοχή των Ρόδων», όπως συμβολικά ονομάστηκε η σεμνή τελετή, ήταν αφιερωμένη στην καταδίκη της έμφυλης βίας. Ξεκίνησε με Προσφωνήσεις και Χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, τον Εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Αν. Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη και τους Προέδρους των Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή κ. Δημήτριο Μόσχο (Τμήμα Θεολογίας) και Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο), Καθηγητή (Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας).

Κάλεσμα αφύπνισης

Κοινός παρονομαστής των ομιλητών και προσκεκλημένων ήταν πέραν της της υποδοχής των πρωτοετών το κάλεσμα σε αφύπνιση, στην συνειδητοποίηση ότι το πρόβλημα της έμφυλης βίας έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις απειλώντας όχι απλά τις διανθρώπινες σχέσεις αλλά τη συνοχή της κοινωνίας μας.

“Είναι η ώρα, κατά την οποία η πανεπιστημιακή κοινότητα, η έχουσα την ευθύνη για την παροχή του υψηλότερου επιπέδου της Παιδείας στη χώρα, έρχεται σθεναρά να δηλώσει ΩΣ ΕΔΩ, να διατρανώσει την απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής βίας και ταυτόχρονα να αναλάβει δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, επούλωσης των τραυμάτων και ταυτόχρονα καλλιέργειας του πνεύματος της καταλλαγής, της συντροφικότητας, της ανεκτικότητας, της αγάπης προς τον πλησίον”, αναφέρει η Θεολογική Σχολή. 

Τιμή στους αφυπηρετήσαντες

Στη συνέχεια, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης προέβη σε επίδοση τιμητικής πλακέτας σε αφυπηρετήσαντα μέλη ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής, στον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας κ. Απόστολο Β. Νικολαΐδη, τ. Κοσμήτορα της Σχολής, στον Καθηγητή κ. Θωμά Αντ. Ιωαννίδη, τ. Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας, στην πρεσβυτέρα χήρα του εκδημήσαντος Αιδεσιμολογιώτατου Καθηγητή π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη και στην Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας κα. Πανωραία Κουφογιάννη. Τιμητική πλακέτα επιδόθηκε επίσης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας GEYER HELLAS κ. Δημήτριο Κυριαζόπουλο για την ευγενική χορηγία ηλεκτροδοτικού εξοπλισμού στη Θεολογική Σχολή.

Μία Καινή Διαθήκη και…. ένα κόκκινο τριαντάφυλλο

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Καθηγητής Ιωάννης Εμμανουήλ, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής Καθηγητής κ. Θωμάς Μπάμπαλης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ) Καθηγητής κ. Νικόλαος Θωμαΐδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά σε κάθε νέο φοιτητή μίας Καινής Διαθήκης, του Ευαγγελίου της αγάπης, ενός κόκκινου τριαντάφυλλου και του συλλογικού τόμου με τίτλο «Γυναίκες στη σκιά της βίας, η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών», ο οποίος αποτελεί έκδοση του καινοτόμου Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Φωτογραφίες: Θεολογική Σχολή Αθηνών 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων