13/12/2022 13/12/2022 Ένας από τους βασικούς στόχους που είχε τεθεί με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας στην Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ το Σεπτέμβριο του 2020, ήταν, μεταξύ των άλλων, η αντικατάσταση του ηλικίας 47 ετών, πεπαλαιωμένου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ο οποίος αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη λειτουργικότητα του κτηριακού συγκροτήματος και τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:06

Η Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ ενισχύεται ενεργειακά

Διαδώστε:
Η Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ ενισχύεται ενεργειακά

Ένας από τους βασικούς στόχους που είχε τεθεί με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας στην Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ το Σεπτέμβριο του 2020, ήταν, μεταξύ των άλλων, η αντικατάσταση του ηλικίας 47 ετών, πεπαλαιωμένου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ο οποίος αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη λειτουργικότητα του κτηριακού συγκροτήματος και τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του.

Ο νέος υπερσύγχρονος ηλεκτρολογικός πίνακας  

Παρά το γεγονός ότι το κτήριο δεν είχε ενταχθεί στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιόπολης, ο Πρύτανης Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος εισάκουσε το δίκαιο αίτημα που μετ’ επιτάσεως τέθηκε και προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες συμπεριέλαβε το κτήριο της Θεολογικής Σχολής στις υπό αναβάθμιση εγκαταστάσεις.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των παλαιών πινάκων χαμηλής τάσης, και η τοποθέτηση ενός νέου υπερσύγχρονου, ο οποίος έρχεται να ενισχύσει τις υποδομές της Σχολής μας προσδίδοντας ασφάλεια και ενεργειακή λειτουργικότητα.

Τα νέα θερμαντικά σώματα 

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αντικαταστάθηκαν στα τρία αμφιθέατρα της Σχολής -με μέριμνα της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ) και ειδικότερα του Προέδρου της Καθηγητή κ. Νικολάου Θωμαΐδητα επίσης 45 ετών θερμαντικά σώματα (falk oil) με νέα πιο αποδοτικά, τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την καλύτερη θέρμανση των κεντρικών χώρων διδασκαλίας της Σχολής.

Ο Καθηγητής Νικόλαος Θωμαΐδης

Με την τοποθέτηση των νέων αυτών σωμάτων η Θεολογική Σχολή πετυχαίνει, εντός δύο ετών, την αναβάθμιση των πηγών θέρμανσης σε ποσοστό 60%, καθώς ως γνωστόν πέρυσι αντικαταστάθηκαν και τα σώματα της ανακαινισθείσας Αίθουσας Α΄.

Σύμφωνα με την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόκειται για δύο έργα ουσίας, σε επίπεδο υποδομών, τα οποία έρχονται να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα και να συνδράμουν στην παροχή καλύτερων συνθηκών διδασκαλίας, έρευνας και εργασίας.

“Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται τόσο προς τον κ. Πρύτανη Μελέτιο Αθανάσιο Δημόπουλο, όσο και προς τον κ. Νικόλαο Θωμαΐδη, για την μέριμνα και την φροντίδα που επιδεικνύουν στην εργώδη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ”, αναφέρει η ανακοίνωση της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής. 

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, Χρήστος Καραγιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων