28/11/2019 28/11/2019 Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Γρήγορη Στάθη πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Τον τιμώμενο προσφώνησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεόδωρος Γιάγκου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Παναγιώτης Σκαλτσής, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Πρωτοπρ. Χρυσόστομος Νάσσης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και...
28 Νοεμβρίου, 2019 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2019 - 20:50

Η Θεολογική Σχολή τίμησε τον “πατέρα” της σύγχρονης Βυζαντινής Μουσικολογίας

Διαδώστε:
Η Θεολογική Σχολή τίμησε τον “πατέρα” της σύγχρονης Βυζαντινής Μουσικολογίας

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Γρήγορη Στάθη πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Τον τιμώμενο προσφώνησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεόδωρος Γιάγκου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Παναγιώτης Σκαλτσής, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Πρωτοπρ. Χρυσόστομος Νάσσης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και ο εκπρόσωπος των φοιτητών Δημήτρης Παγίτσας.

Ακολούθησε ο Βυζαντινός χορός του κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης σε μελοποιήσεις του τιμώμενου καθηγητή υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Παπσρμανουηλ.

Τιμητικό λόγο για τον Ομότιμο Καθηγητή εκφώνησε ο Αντώνης Κωνσταντινίδης Δρ. Μουσικολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο και τη προσφορά του πατέρα της Βυζαντινής Μουσικολογίας εν Ελλάδι Γρήγορη Στάθη.

Στο δεύτερο μέρος εψάλησαν κατά τρόπο υποδειγματικό και άλλα μέλη του καθηγητή Στάθη από το βυζαντινό χορό του κρατικού ωδείου και εν συνεχεία έγινε η επίδοση τιμητικής πλακέτας μετά περγαμηνής από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Χριστιανικής Λατρείας και Πολιτισμού Παναγιώτη Σκαλτσή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι της Θεολογικής Σχολής, βυζαντινομουσικόλογοι Δρ. Μαρια Αλεξάνδρου και Εμμανουήλ Γιαννόπουλος, ψάλτες και φιλόμουσοι καθώς και πολλοί φοιτητές.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων