18/12/2020 18/12/2020 Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη γίνονται «Διορθώσεις σχετικά με την αναγραφή του όρου «Π.Γ.Δ.Μ» στα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» Οι διορθώσεις αφορούν στην αντικατάσταση του ΠΓΔΜ με τον όρο “Βόρεια Μακεδονία” σύμφωνα με όσα αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα «Σχέσεις Ελλάδας – Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας-Εφαρμογή Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς...
18 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2020 - 11:34

Η “Βόρεια Μακεδονία” στα ελληνικά σχολικά βιβλία

Διαδώστε:
Η “Βόρεια Μακεδονία” στα ελληνικά σχολικά βιβλία

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη γίνονται «Διορθώσεις σχετικά με την αναγραφή του όρου «Π.Γ.Δ.Μ» στα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Οι διορθώσεις αφορούν στην αντικατάσταση του ΠΓΔΜ με τον όρο “Βόρεια Μακεδονία” σύμφωνα με όσα αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα «Σχέσεις Ελλάδας – Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας-Εφαρμογή Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς το όνομα και τις ορολογίες της γειτονικής χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Επίσης, χθες Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, λόγω της πανδημίας του COVID-19 η έκτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ)  που συστάθηκε δυνάμει του αρ. 8 παρ. 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών (17η Δεκεμβρίου 2020)

Οι δύο αντιπροσωπείες προέβησαν σε ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προγράμματα  διδασκαλίας Ιστορίας των εκπαιδευτικών συστημάτων των δυο χωρών.

Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων